Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Louis Pascal Signature Touraine Sauvignon Blanc 2014

Raikas valkoviini sopii mökille ja kotimaisten kesäruokien kylkeen

Ruoka
 
Jouko Mykkänen

Louis Pascal Signature Touraine Sauvignon Blanc 2014

Ranska, Loire, AC Touraine

Tuottaja: Trans Nordic Selection

Rypäleet: Sauvignon Blanc

Hinta: 34,80 euroa (3 litran hanapakkaus)

★★★

Mikä?

Herkullisesta Sauvignon Blanc -rypäleestä Loiren laakson Tourainen alueella tehty valkoviini on edullisten viinien klassikko. Alkokin tuotti tällaista viiniä jo 1970-luvulla. Nyt asialla on moderni norjalaisyritys, joka hankkii viinejä maailman viinialueilta pohjoismaisille markkinoille.

Miksi?

Sauvignon blanc -viinit sopivat luonteeltaan suomalaiseen suveen. Viinien raikas hapokkuus ja aromaattinen maku toimivat erityisen hyvin kotimaisten kesäherkkujen kanssa. Hanapakkaus on ylivoimaisen kätevä kesärientoihin mukaan otettavaksi.

Millainen?

Väriltään hyvin vaalea, vihertävänkellertävä viini tuoksuu luonteenomaisesti yrttiseltä, ja mukana on myös karviaisen ja sitruksen aromeita. Viini on kuiva, huomattavan raikkaalla tavalla hapokas ja mukavasti vain keskitäyteläinen, joten maku ei ole turhan paksu. Maun loppupuolella suuhun tulee myös pieni mineraalinen tuntuma, ja jälkimaku on huomattavan raikas ja yrttinen. Kokonaisuutena viini on raikas ja maukas, ja se lunastaa lupauksen tyypillisestä Tourainen alueen valkoviinistä.

Mihin?

Tämä on todella monikäyttöinen kesäviini. Viileän raikkaana se on mitä maistuvin aperitiivi. Viinin hapokas ja sopivan aromikas maku raikastaa miellyttävästi lähes kaikkea ruokaa paitsi punaista lihaa, jolle se on turhan kepeä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Hae reseptejä

Reseptit