Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Nepenthe Prestige Cuvée Chardonnay Pinot Noir Extra Dry

Australialainen uutuuskuohu kuplii hedelmäisesti

Raikkaan hedelmäinen kuohuviini toimii kesäisten salaattien kanssa.

Ruoka
 
Jouko Mykkänen

Nepenthe Prestige Cuvée Chardonnay Pinot Noir Extra Dry

Australia, Adelaide Hills

Tuottaja: Australian Vintage

Rypäleet: Chardonnay, Pinot Noir

Hinta: 13,90 euroa

★★★

Mikä?

Raikkaan hedelmäinen uutuuskuohuviini Australiasta.

Miksi?

Samppanjan ja cavan laatu perustuu paljolti pitkään sakkakypsytykseen, jolloin niukasti hedelmäinen viini saa syvempää makua. Australian Adelaide Hillsin alueella rypäleet ovat luontaisesti runsaanmakuisia, jolloin sakkakypsytys on turhaa. Siksi tämä kuohuviini on kypsynyt vain kolme kuukautta sakan kanssa, ja silti sen maku on sopivan täyteläinen.

Millainen?

Vaalean oljenvärinen viini tuoksuu kylmänä miedohkosti. Tuoksussa voi aistia omenaa, sitrusta sekä kivellisiä hedelmiä kuten nektariinia. Viinin maku on kuivanpuoleinen, vaikka sokeria onkin peräti 13 grammaa litrassa. Tähän vaikuttaa viinin runsas hapokkuus, jota terävät ja raikkaat kuplat korostavat. Tasapainoinen maku ei sinänsä ole kovin pitkä, mutta viinin puhdaspiirteiseen tyyliin kuuluu selkeän tuntuva hedelmäisyys, joka toistaa tuoksun aromit. Kevyt mausteisuus ja paahteisuus antavat kiinnostavan sävyn hedelmäisyyden keskelle.

Mihin?

Raikas, hedelmäinen ja miellyttävän hapokas viini voi kiinnostaa, jos ei aina jaksa rutikuivien kuohuviinien niukkaa makua. Tämän tyyppinen kuohuviini on parhaimmillaan kesäisten salaattien kanssa, joissa on mukana hedelmiä tai marjoja. Toki se on mukava myös sellaisenaan, aperitiivina tai onnittelujuomana.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Hae reseptejä