Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Lomalaisen kasvispasta on nopeasti valmis eikä tuota turhaa tiskiä

Kesän nopein herkkuspagetti syntyy yhdessä kattilassa 20 minuutissa.

Ruoka
 

Lomalainen: jos laiskottelu kiinnostaa enemmän kuin hellan ääressä huhkiminen, ota tämän kasvisruuan ohje talteen. Yhden kattilan kasvispasta on nimittäin täydellinen kesäruoka: nopea ja lähes tiskitön.

Alun perin yhden kattilan pastan konseptin kehitti yhdysvaltalainen kotitalousguru Martha Stewart. Ensimmäisessä one pot -pastareseptissään hän käytti muun muassa kirsikkatomaatteja, valkosipulia, basilikaa ja spagettia.

Ohjeessa ainekset kypsennettiin kerralla yhdessä padassa. Ajatuksena oli, että spagetin tärkkelys saostaa keitinliemen kastikkeeksi ja pasta imee kypsyessään kastikkeen aromit itseensä.

Stewartin keksinnön jälkeen ohjeita yhden kattilan pastoihin on kehitelty kosolti. Ja miksipä ei: ruuan saa valmiiksi 20 minuutissa eikä tiskiä tule kuin nimeksi.

Tässä kasvispastassa kaikkia aineksia ei panna kattilaan aivan yhtä aikaa. Jotta parsakaali, kesäkurpitsa ja herneet pysyisivät kauniin vihreinä ja napakan herkullisina, ne lisätään joukkoon kypsymisjärjestyksessä. Mutta äläpä huoli, laiska lomalainen, lisätyötä tästä menetelmästä ei synny.

Valitse tähän kasvispastaan spagetti, jonka kypsymisaika on noin 10 minuuttia. Valmista ruoka mieluiten suuressa kattilassa. Mittaa ainekset tarkasti, kypsennä ruoka kannen alla miedolla lämmöllä hiljalleen poreillen ja sekoittele sitä muutaman kerran kypsymisen aikana.

Luo viimeinen silaus kermalla ja parmesaanilla, ja loman paras pastaruoka on tehty.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Hae reseptejä

Reseptit