Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Suklaabrita valloittaa kielen ja mielen

Tutun britan uusi versio on tuhdin suklainen.

Ruoka
 
Panu Pälviä
Kuva: Panu Pälviä

Kerros pehmeää kakkua ja päällä aavistuksen rapsakkaa marenkia. Voiko britaa parempaa leivonnaista olla olemassakaan? Ja kahden erilaisen kerroksen kakku valmistuu vieläpä vaivattomasti samalla pellillä, ilman että kerroksia tarvitsee erikseen paistella!

Kesä ilman brita-kakkua onkin minulle vain hieman talvea lämpimämpi vuodenaika. Leivon perusbritan – sen mutkattomasti pellillä paistettavan – lisäksi usein myös paksubritaa, eli kaadan taikinat irtopohjavuokiin ja teen niistä pyöreän kakun.

Nyt himoni kohde päivittyi kertaheitolla uudelleen. Näin australialaisen Donna Hay -lehden nettisivuilla suklaisen version rakastamastani kakusta. Suklainen marenkikakku on kuin kotoisen britamme tumma serkku.

Donnan ohjeessa brownie -kakkupohjalle lusikoidaan kaakaojauheella maustettua valkuaisvaahtoa, ja lopputuloksena syntyy sydämeni, kieleni ja mieleni täydellisesti valloittava paistos. Päälle lastaan vielä nokareen kermavaahtoa tai pallon vaniljajätskiä. Viimeistelystä huolehtii tuhlaileva kasa marjoja. Olen myyty.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Hae reseptejä