Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Santa Tresa Organic Frappato 2015

Maukas ja kevyt luomuviini

Ruoka
 
Jouko Mykkänen

Santa Tresa Organic Frappato 2015

Italia, IGP Terre

Siciliane

Tuottaja: Feudo di Santa Tresa

Rypäle: Frappato

Hinta: 11,90 euroa

3/5 tähteä

 

Mikä?

Sisilialainen paikallisesta lajikkeesta tehty luomuviini.

Miksi?

Sisilia tunnetaan yleensä halpojen ja helppojen viinien tuottajana. Siellä on kuitenkin runsaasti mielenkiintoisia paikallisia lajikkeita, joista saadaan omintakeisia viinejä. Tämä luomuviini on erityinen kevyen olemuksensa takia, sillä Sisilian kuumassa ilmastossa ei ole helppoa saada aikaan kevytrakenteisia viinejä. Hyvä löytö Alkolta, kevyiden punaviinien valikoima tarvitsee lisää juuri tällaisia tuotteita.

Millainen?

Väriltään vaalean viinin tuoksu on kohtalainen, mausteisuus ja punaisten marjojen sekoitus on selvästi esillä. Huomattavaa on, ettei viini ole tammitettu: rypäleen omat tuoksut pääsevät esiin. Maku on kuiva ja melko kevyt. Runsaat hapot korostavat viinin keveyttä. Suussa on nätisti esillä vadelman ja karpalon aromeja. Tuoksussa tuntunut mausteisuus sekoittuu maun lopussa viinin vähäisiin tanniineihin. Maukas ja piristävän erilainen kokonaisuus.

Mihin?

Monikäyttöinen ruokaviini nivoutuu maukkaasti etenkin grillattujen kalojen kanssa. Viini sopii kasvisruokiin varsinkin silloin, kun ruuassa on käytetty hapokasta raaka-ainetta, kuten tomaatteja.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Hae reseptejä

Reseptit