Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Vóila Vineyard Assyrtiko 2015

Valkoviini eurooppalaisen historian kehdosta

Ruoka
 
Jouko Mykkänen
Vóila Vineyard Assyrtiko 2015 Kreikka, PGI Crete Tuottaja: Lyrarakis Rypäle: Assyrtiko Hinta: 11,62 euroa
Vóila Vineyard Assyrtiko 2015 Kreikka, PGI Crete Tuottaja: Lyrarakis Rypäle: Assyrtiko Hinta: 11,62 euroa

Vóila Vineyard

Assyrtiko 2015

Kreikka, PGI Crete

Tuottaja: Lyrarakis

Rypäle: Assyrtiko

Hinta: 11,62 euroa

4/5 tähteä

 

Mikä?

Kreetalainen valkoviini assyrtiko-rypäleistä.

Miksi?

Kreeta on pieni mutta ikiaikainen viinialue, ensimmäiset viinit tehtiin siellä jo neljä tuhatta vuotta sitten. Kuumassa ilmastossa viinitarhoja viilentävät merituulet, ja sopivilla lajikkeilla saadaan valkoviineistäkin tasapainoisia. Erityisesti tämä assyrtiko-niminen lajike säilyttää hapokkuutensa myös kuumassa ilmastossa.

Millainen?

Vaaleassa, tammittamattomassa viinissä on kohtalaisen runsas ja selkeä tuoksu. Aromit ovat monipuolisia, mukana on paljon sitrusta ja myös hiukan kivellisiä hedelmiä. Suussa maistuu myös maamainen mineraalisuus ja hento yrttisyys. Hapokkuus on runsas ja jälkimaussa on hiukan öljyinen suutuntuma. Keskitäyteläisessä viinissä on yllättävän pitkä ja monipuolinen jälkimaku, jossa mikään ominaisuus ei dominoi liikaa. Kokonaisuutena laadukkaasti tehty tyylikäs valkoviini.

Mihin?

Hyvärakenteinen ja harmonisen makuinen valkoviini mahdollistaa kumppanuuden monien erilaisten ruokien kanssa. Syyskauden kasvisruuat, vaaleat lihat ja kalat sekä erilaiset täyslihamakkarat ovat yleisesti tämän viinin käyttökohteita.

Tämä aihe on kiinnostava, haluaisin lisää tällaisia uutisia!

Kiitos mielipiteestäsi!

Hae reseptejä

Reseptit