Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Flow tarjosi yllättävää ja ekologista ruokaa, mutta missä olivat omien metsien marjat ja villiyrtit?

Osa Flow-festivaalien kestävän kehityksen annoksista kuulosti niin samanlaisilta, että ostopäätöstä ohjasi usein ensisijaisesti jonon pituus.

Ruoka
 
Emmi-Liia Sjöholm
Kirjoittaja on toimittaja, ruokakirjailija ja itseoppinut kokki, jonka keittiössä vallitsee aina viljaton kaaos

Mustikalla violetiksi värjättyä tahinia ja paahdettua kukkakaalia. Vai kenties kylmää kurkkukeittoa ja savustettua roskakalaa. Viikonlopun Flow festivaali osoitti jälleen, että kestävän kehityksen periaattein valmistettu ruoka on maukasta – ja parhaimmillaan yllättävääkin.

Maailman ensimmäisten hiilineutraalien festivaalien joukkoon lukeutuvan Flow’n tavoite on tarjota mahdollisimman ekologisia ravintolaelämyksiä. Siksi se jatkoi toista vuotta Sustainable Meal -ohjelmaa, johon ruokamyyjät saivat halutessaan osallistua kehittelemällä kestävän kehityksen mukaisen annoksen.

Flow’n oma raati arvioi annokset ja syyniin pääsivät aterioiden sesonkiluonteisuus, kotimaisuus, luomukasvatus, energiatehokkuus ja jätteensynty. Tänä vuonna mukaan lähti noin puolet ravintoloista ja tarjolla oli 15 kestävää festariannosta.

Kerrassaan upeaa.

Yksi asia kiinnitti kuitenkin huomioni. Monia annoksista ei olisi erottanut listalta ilman Sustainable Meal -logoa, sillä ne kuulostivat melko perinteisiltä kasvisvaihtoehdoilta. Currya, kookosta ja tofua. Osa annoksista kuulosti niin samanlaisilta, että ostopäätöstä ohjasi usein ensisijaisesti jonon pituus.

Maukkaasti maustetut etniset annokset olivat toki perusvarmoja valintoja, joissa oli vaikea mennä metsään. Olisin kuitenkin kaivannut joukkoon yhä enemmän luovia ratkaisuja pohjoismaalaisella tvistillä.

Jäin kaipaamaan sieniä, marjoja ja villiyrttejä, joita metsämme ovat nyt pullollaan. Ehkä ensi vuonna näemme vieläkin enemmän luovia ratkaisuja, joissa pohjoisen raaka-aineemme pääsevät entistä paremmin esiin.

Toki tänä vuonna saatiin maistaa jo montaa kiinnostavaa ateriaa. Roskakalan ja mustikkatahinin lisäksi esimerkiksi lehtikaali-caesar, nyhtökaurasalaatti ja vegaaninen luomurieska kiinnostivat. Jälkimmäinen oli kaiken lisäksi täytetty kasviksilla, jotka oli kerätty ravintoloitsijan omalta minifarmilta. Kaiken kruunasi itse tehty vegaaninen juusto. Annos sai kehuja vegaaniystäviltäni, jotka olivat onnessaan yhä laajemmasta ravintolavalikoimasta.

Lisää tällaista kiitos!

Tämä aihe on kiinnostava, haluaisin lisää tällaisia uutisia!

Kiitos mielipiteestäsi!

Hae reseptejä

Reseptit