Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Syksyn satokausi on alkanut – HSTV:n video näyttää, mitä juuri nyt kannattaa popsia

Ruoka
 
Latva-artisokkaa, maissia ja karviaisia - HSTV:n video esittelee satokauden parasta antia
Latva-artisokkaa, maissia ja karviaisia - HSTV:n video esittelee satokauden parasta antia
Suomen satokausi on alkanut, ja metsät, puutarhat ja pellot notkuvat herkullisista antimista. Uusia tulokkaita ovat kotimainen latva-artisokka ja maissi. HSTV kysyi kausiruokaan erikoistuneen Satokausikalenterin toimitusjohtajalta Samuli Karjulalta, mitä juuri nyt kannattaa syödä.

Unohda hetkeksi avokadot, mangot ja sitrushedelmät! Tarjolla on Suomen metsän antimia marjoista sieniin, hedelmäpuiden satoa, juureksia ja vihanneksia kotimaisilta pelloilta. Elokuun alussa alkanut satokausi jatkuu pitkälle syksyyn, mutta juuri nyt monet juurekset ja hedelmät ovat parhaimmillaan.

Tänä vuonna Suomessa on myös tarjolla poikkeuksellista herkkua: kotimaista latva-artisokkaa, jota voi valmistaa monilla tavoilla. Se sopii esimerkiksi rapujuhlissa vegaanien sekä kasvisruokailijoiden herkuksi.

Satokauden mukaan syöminen kannattaa monestakin syystä. Syömällä vuodenaikojen mukaan on mahdollista nauttia maukkaimmista, ravinnerikkaimmista ja ekologisimmasta tuoreista ruoista. Lisäksi satokauden antimet ovat huokeimpia.

HSTV kysyi kausiruokaan perehtyneeen Satokausikalenterin toimitusjohtajalta Samuli Karjulalta, mitä juuri nyt kannattaisi syödä.

Tunnistatko juurekset? Lapset arvelivat naurista sipuliksi
Tunnistatko juurekset? Lapset arvelivat naurista sipuliksi
Juurekset voivat olla päiväkoti-ikäisille kinkkisiä erottaa toisistaan. HS piipahti Maunulan päiväkodissa, jossa reippaat Aada ja Tilda pähkäilivät tuttujen maan antimien nimiä.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Hae reseptejä

Reseptit