Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Wokkaa kuin päällikkö

Kiinalaisen kenraalin nimikkoruoka on nopea, rapea ja maltillisen tulinen.

Ruoka
 
Panu Pälviä
Kuva: Panu Pälviä

Kiinalainen sotapäällikkö Zuo Zontang (1812–1885) ei koskaan päässyt maistamaan nimikkoruokaansa, mutta ei myöskään saanut tilaisuutta harmitella sitä.

Ruokalaji nimittäin syntyi 1970-luvulla New Yorkin kiinalaisissa ravintoloissa. Se on sittemmin levinnyt kiinalaisravintoloihin ympäri maailman.

Englanninkielinen maailma käyttää päälliköstä kirjoitusmuotoa Tso Tsung-t’ang, ja annos kulkee nimellä General Tso Chicken, Kenraali Tson kana. Nykyisin sen erittäin suosittu versio on vegaaninen Kenraali Tson tofu.

Helppoa, nopeaa ja terveellistä kasviswokkiruokaa maustavat tuore inkivääri, valkosipuli ja chili. Kastike sekoitetaan muun muassa soijakastikkeesta ja riisiviinietikasta.

Perinteisesti reseptiin kuuluu sokeri, mutta hunaja ajaa asian paremmin. Ruuan ei nimittäin kuulu maistua liian imelältä, vaan aavistuksen makealta, hivenen etikkaiselta ja maltillisen tuliselta.

Kenraali Tson kanaruuassa broileri friteerataan rapeaksi. Samanlaisen pinnan tofuun saa kuivaamalla sen hyvin, leikkaamalla suupaloiksi ja kierittelemällä maissitärkkelysjauhossa. Rouskahtava kuori säilyy, kun paistetut tofupalat lisätään ruuan päälle juuri ennen tarjoilua.

Tämä aihe on kiinnostava, haluaisin lisää tällaisia uutisia!

Kiitos mielipiteestäsi!

Hae reseptejä

Reseptit