Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Katalonialaista ”pizzaa” ei kuorruteta juustolla

Katalonia tunnetaan tapaksistaan ja tähtiravintoloistaan, mutta juurevimmat keitokset löytyvät kotikeittiöistä. Kokeile samfaina-kasvismuhennosta, tuhtia coca-leipää ja valkosipulimajoneesin kera tarjottava pastapannua.

Ruoka
 

Samfaina muistuttaa aineksiltaan ja valmistustavoiltaan ranskalaista ratatouillea, mutta samfainassa ainekset pilkotaan hyvin pieniksi kuutioiksi. Pitkää valmistusaikaa ei kannata säikähtää, sillä suurimman osan ajasta muhennos saa hautua itsekseen liedellä.

Ruokatoimittaja Laura Kaapro lievittää matkakuumetta hellan ääressä.
Ruokatoimittaja Laura Kaapro lievittää matkakuumetta hellan ääressä.

Valmistuksen jälkeen samfaina kannattaa viilentää ja laittaa jääkaappiin tekeytymään seuraavaan päivään asti. Maut kehittyvät syviksi, ja muhennoksesta tulee upea lisäke grillatulle kalalle tai kanalle. Se on ihanaa myös kylmänä alkuruokana valkosipulilla ja öljyllä maustettujen, paahdettujen leipäpalasten kanssa.

Lihaa ja mereneläviä yhdisteleviä ruokia kutsutaan Kataloniassa nimellä mar i muntanya, meri ja vuoristo. Katalonialainen pastapannu, Fideus mar i muntanya, muistuttaa paellaa, mutta se valmistetaan pätkäspagetista. Parhaan maun takaamiseksi pasta paistetaan ensin kuivana pannulla. Lopulta se saa kypsyessään imeä upeita aromeja ruuan muista aineksista.

Pizzaa muistuttavaa cocaa ei kuorruteta juustolla, vaan päälle kasataan maukkaita kasviksia ja kalaa: paperinohuita kesäkurpitsaviipaleita, paistettua munakoisoa, karamellisoitunutta sipulia, mustia oliiveja ja sardiinia. Kunnon paisto kuumassa uunissa, ja alkusyksyn paras iltapala on valmis.

Tämä aihe on kiinnostava, haluaisin lisää tällaisia uutisia!

Kiitos mielipiteestäsi!

Hae reseptejä

Reseptit