Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Viljaa välttelevän kuskus syntyy kukkakaalista

Kaali on mahtava pikakokin raaka-aine, sillä parhaimmalta kaali maistuu nopeasti kypsennettynä tai raakana. Poikkeuksen tekee valkokaali, jonka maku makeutuu pitkässä kypsennyksessä.

Ruoka
 
Panu Pälviä
Kuva: Panu Pälviä

Viljaa välttelevän ”kuskus” syntyy pieneksi hakkelukseksi leikatusta kukkakaalista. Hienonna kukkakaali veitsellä pieniksi muruiksi, sillä monitoimikoneen terällä hienonnetusta kukkakaalista tulee helposti kitkerä ja rakenteesta vetinen. Makeutta kukkakaalisalaattiin tuovat viinirypäleet ja taatelit. Kokonaisuuden kruunaa tulisen täyteläinen jogurttikastike, joka sekoitetaan pohjois-afrikkalaisen keittiön harissatahnasta sekä tilkasta hunajaa ja sitruunamehua.

Suvi Rüster valmistaa Helsingin Sanomiin puolessa tunnissa rentoja ruokia lempiraaka-aineistaan.
Suvi Rüster valmistaa Helsingin Sanomiin puolessa tunnissa rentoja ruokia lempiraaka-aineistaan.

Superhelpossa ruusukaali-sardellipastassa maistuu mahtavasti suolaisen sardellin ja oliivin, rapean ruusukaalin, tomaatin ja valkosipulin sekä voimakkaan manghegojuuston pettämätön yhdistelmä. Ruusukaalien kitkeryys häviää, kun paistat niitä hetken kuumalla pannulla. Jätä ruusukaalin rakenne kuitenkin napakaksi.

Valkokaalin mahtava makeus tulee esille, kun sitä hauduttaa riittävän pitkään. Koko perheen poronkäristys-kaalilaatikko maustetaan retromaustein maustepippurilla ja katajanmarjalla. Ota huomioon kaalilaatikon kypsennysajassa ja lisättävän nesteen määrässä, että varttuneempi syksyn valkokaali on rakenteeltaan tiivis ja vaatii pidemmän kypsennysajan kuin nuorempi ja mehukkaampi varhaiskaali.

Tämä aihe on kiinnostava, haluaisin lisää tällaisia uutisia!

Kiitos mielipiteestäsi!

Luitko jo nämä?

Hae reseptejä

Reseptit