Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Gere Athus Cuvée 2011

Unkarin makuja modernisti

Ruoka
 
Jouko Mykkänen

Gere Athus Cuvée 2011

Unkari, DHC Villány

Tuottaja: Gere Attila

Rypäleet: Kékfrankos, Cabernet Sauvignon, Portugieser

Hinta: 12,90 euroa

4/5 tähteä

 

Mikä?

Unkarilaisen huipputuottajan punaviini.

Miksi?

Pari sukupolvea sitten yksi Suomen suosituimmista viineistä oli unkarilainen Egri Bikavér, kotoisasti Erkin Pikakivääri. Huokea Suomessa pullotettu viini koki tuhon, kun unkarilaiset halusivat nostaa viinin imagoa parempitasoiseksi. Viinin pullotus Suomessa loppui. Tällä hetkellä ei Alkossa ole enää Egri Bikavéria, mutta maineikkaan tuottajan Gere Attilan sitä muistuttava viini on juuri tullut myyntiin.

Millainen?

Viini on väriltään melko vaalea, hiukan kehittyneen oranssinen sävyinen. Tuoksu on melko runsas ja siinä on tiukkaa puolukkaa sekä pehmeämpiä kirsikkaisia ja luumumaisia sävyjä sekoittuneena mausteisuuteen. Suussa viini on keskitäyteläinen ja muistuttaa hapokkuudeltaan pinot noir -viinejä. Tanniineja on kohtalaisesti ja ne ovat miellyttävästi kypsyneet. Viinin maussa on pituutta ja monimuotoisuutta, loppumaku on tyylikkään kirsikkainen ja hiukan nahkainen. Hintatasoon nähden viinissä on kiintoisasti rakentunut maku ja omanlaisensa hiukan tiukka aromikkuus.

Mihin?

Tämä viini on ominaisuuksiltaan hintaansa arvokkaampi. Se on oiva viini arkisten liharuokien seuraan. Tomaattisten kasvisruokien kanssa hapokkaan tuntuinen maku on hyvä ominaisuus. Tuntuva hapokkuus on punaviinissäkin merkki nimenomaan hyvästä ruokaviinistä.

Tämä aihe on kiinnostava, haluaisin lisää tällaisia uutisia!

Kiitos mielipiteestäsi!

Luitko jo nämä?

Hae reseptejä

Reseptit