Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kesytä hapokas omena vaahterasiirapilla

Kirpakan hapokkaat omenat ovat parhaita leivontaan ja jälkiruokiin. Kokeile vaikka uuniomenoita, mehevää omenapiirakkaa, rouskuvia välipalakeksejä tai paistettujen omenoiden rikastamaa salaattia.

Ruoka
 
Panu Pälviä
Kuva: Panu Pälviä

Idean mehevään vaniljakreemillä rikastettuun omenapiirakkaan sain hyvältä ystävältäni. Tässä piirakassa on perinteinen pohja, jonka neste kiehautetaan. Täytteeksi tulee runsaasti omenaa ja vaniljakiisseliä. Päälle halusin vielä jotakin ekstraa ja päädyin tekemään siihen muruseoksen, johon fariinisokeri tuo hieman kinuskimaista aromia.

Työvaiheita piirakassa on monta, mutta niitä ei kannata säikähtää. Omenapiirakan mahtava maku saa unohtamaan vaivan.

Elvi Rista
Helsingin Sanomien ruokatoimittaja Katja Bäcksbacka arvostaa maukasta sesongin raaka-aineista tehtyä ruokaa.
Helsingin Sanomien ruokatoimittaja Katja Bäcksbacka arvostaa maukasta sesongin raaka-aineista tehtyä ruokaa.

Toinen klassikkoherkku on uuniomena. Kokeile kovertaa omena kupiksi ja laita kuppiin karamellisoituja omenanpaloja. Mausteisen murun päällystämä omena viimeistellään calvadossiirapilla. Uuniomena on gluteeniton.

Välipalakekseihin voi upottaa kaikenlaista terveellistä ja hyvää: kuivattua omenaa, manteleita, täysjyväkauraa ja erilaisia siemeniä. Seoksen paahtaminen uunissa sekä tilkka vaahterasiirappia tekevät mausta täyteläisen. Kun valitset kauraksi täysin gluteenittoman version, keksit ovat gluteenittomia.

Muista käyttää omenaa myös suolaisiin syötäviin. Omena-vuohenjuustosalaatissa pekoni tuo hienosti vastamakua ja rapeaa rakennetta pehmeän ja lempeänmakuisen omenan seuraan.

Tämä aihe on kiinnostava, haluaisin lisää tällaisia uutisia!

Kiitos mielipiteestäsi!

Luitko jo nämä?

Hae reseptejä

Reseptit