Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kukkakaalisiipi lentää suuhun

Kanansiipien kasvisversio on illanvieton yllätysveto.

Ruoka
 
Tuomas Kolehmainen
Kuva: Tuomas Kolehmainen

Läjä kasviksia ja kulhollinen dippikastiketta, siinä illanviettäjän terveellinen napostelupala. Mutta jos raa’at vihannespalat jo tökkivät, kokeile tätä reseptiä.

Kukkakaalisiipien esikuvana ovat tuliset kanansiivet. Niiden kasvisversio lentää suuhun vähintään yhtä nopeasti.

Kukkakaalipalat paahdetaan uunissa, jotta niiden pinta kuivahtaa broilerinnahan tapaan. Kukkakaalit käytetään uunissa vielä toistamiseen glaseerauksen kanssa.

Kukkakaalisiivet on syytä nauttia hyvin pian uunista ottamisen jälkeen, jolloin ne ovat parhaimmillaan. Harvoinpa tuleekaan popsittua hetkessä kokonainen kukkakaali.

Kukkakaalisiivet

2 annosta napostelupalana

valmistusaika 30 min

  • 2 kukkakaalia (yhteensä 1,4 kg)
  • 3 kananmunaa
  • 1½ dl korppujauhoja
  • 1½ tl suolaa
  • 1 tl savupaprikajauhetta
  • ½ tl mustapippuria
Glaseeraus:
  • 1 dl ketsuppia
  • 2 rkl voita
  • 2 tl sriracha-chilikastiketta
  • ½ rkl soijakastiketta
  • 1 tl nestemäistä savuaromia (liquid smoke)
  • 1 tl dijoninsinappia
Dippikastike:
  • 2 dl kermaviiliä
  • 100 g sinihomejuustoa
  • ripaus suolaa
  • mustapippuria myllystä

 Erottele kukkakaalit suupalan kokoisiksi kukinnoiksi.

 Vatkaa kulhossa munien rakenne rikki. Laita toiseen kulhoon tai lautaselle korppujauhot. Sekoita niihin suola, savupaprikajauhe ja mustapippuri.

 Kasta kukkakaalin kukinnot ensin kananmunaan, sitten korppujauhoseokseen.

 Nosta leivitetyt kukkakaalit leivinpaperilla vuoratulle pellille. Paista 200-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia.

 Sekoita dippikastike. Mittaa kermaviili kulhoon. Murenna joukkoon sinihomejuusto. Mausta suolalla ja mustapippurilla maun mukaan. Jätä odottamaan.

 Valmista kukkakaalien paahtuessa myös niiden glaseeraus. Mittaa kaikki glasyyrin ainekset pieneen kattilaan, kuumenna ja keitä hiljalleen poreillen ilman kantta noin 5 minuuttia, kunnes seos on hieman paksuuntunut.

 Ota kukkakaalit uunista ja kaada glaseeraus niiden päälle. Sekoittele, jotta kukkakaalit maustuvat kauttaaltaan.

 Jatka paistamista vielä noin 5 minuuttia, kunnes glaseeraus on ottanut hyvin kiinni kukkakaaleihin ja pinta on saanut kauniin värin.

 Tarjoa kukkakaalisiivet lämpiminä, dippikastikkeen kanssa.

Tämä aihe on kiinnostava, haluaisin lisää tällaisia uutisia!

Kiitos mielipiteestäsi!

Luitko jo nämä?

Hae reseptejä

Reseptit