Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kyllästyttävätkö perusjuurekset? Näillä vinkeillä saat uunikasviksiin uutta makua

Kun juurekset paahtaa uunissa, maku syvenee. Uudenlaista vivahdetta juureksiin saa maapähkinävoista, srirachasta ja lakritsista.

Ruoka
 
Panu Pälviä
Kuva: Panu Pälviä

Lakritsijuurijauhetta pitäisi löytyä joka kokin maustekaapista, niin mahtavan sitruunaisen, samalla sopivasti terävän maun se antaa ruokaan. Sipuli sopii lakun pariksi täydellisesti. Samalla, kun uunissa paahtuvan sipulin maku muuttuu lempeän karamellimaiseksi, ripaus lakritsijuurijauhetta terävöittää aromia ja tuo siihen jopa hieman poltetta. Lakusipulit sopivat etenkin riistaruokien kylkeen, tai niistä voi loihtia nopeasti ehkä maailman parhaimman makuisen sipulikeiton.

Suvi Rüster valmistaa Helsingin Sanomiin puolessa tunnissa rentoja ruokia lempiraaka-aineistaan.
Suvi Rüster valmistaa Helsingin Sanomiin puolessa tunnissa rentoja ruokia lempiraaka-aineistaan.

Palsternakan pähkinäinen maku korostuu, kun se saa pintaansa rouheisesta maapähkinävoista ja hunajasta sekoitetun lempeän makuisen tahnan. Jos kaipaat pientä terää, sekoita tahnan joukkoon tilkka chilikastiketta. Pähkinäpalsternakat maistuvat sellaisenaan lämpimänä kalaruuan lisäkkeenä tai ne voi sekoittaa pastan, risoton tai tarjota kylmänä salaatin joukossa.

Jos kaipaat oikeasti koukuttavan tulista perunalisäkettä, sriracha-kikherne-perunat ovat juuri sinulle. Halutessasi voit korvata tulisen srirachakastikkeen lempichilikastikkeellasi. Perunalohkojen joukossa yllättävät pinnalta rapeaksi paahtuvat kikherneet.

Syyssalaatti uunissa paahdetuista kasviksista on mahtavan hyvää. Jotta kasvikset paahtuvat uunissa samassa ajassa, kasvikset on paloiteltava kypsymisaika huomioiden. Punajuurten kypsyminen vie kauemmin kuin porkkanoiden tai ruusukaalien. Siksi punajuuret kannattaa pilkkoa ohuiksi lohkoiksi, mutta porkkanat voi jättää reiluiksi paloiksi ja ruusukaalit tarvitsee vain halkaista. Paahdettavien juuresten joukkoon piilotetaan chorizomakkaraa, jonka mausteisen suolainen, tihkuva rasva maustaa juurekset taivaallisiksi.

Tämä aihe on kiinnostava, haluaisin lisää tällaisia uutisia!

Kiitos mielipiteestäsi!

Hae reseptejä

Reseptit