Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Markus Sillanpäästä jälleen Suomen paras baarimestari – voittodrinkissä on basilikaa ja pihlajanmarjasiirappia

Kolmatta kertaa peräkkäin drinkkikilpailun voittanutta Markus Sillanpäätä odottaa MM-kisamatka Kööpenhaminaan.

Ruoka
 
Teemu Leminen / HS
Kisa Suomen parhaan baarimestarin tittelistä oli tasainen. Leena Komulainen (vas.) tuli kolmanneksi, Markus Sillanpää voitti ja Noora Nyrhilä sijoittui hopealle.
Kisa Suomen parhaan baarimestarin tittelistä oli tasainen. Leena Komulainen (vas.) tuli kolmanneksi, Markus Sillanpää voitti ja Noora Nyrhilä sijoittui hopealle. Kuva: Teemu Leminen / HS
Ohje

Markus Sillanpään yllätysaineksista luotu voittajadrinkki

2 cl vaaleaa rommia

2 cl spiced-rommia

3 cl pihlajanmarjasiirappia

3 cl sitruunamehua

2 roiskausta angostuurabitteriä

Basilikaa

Cocktail-mestari Markus Sillanpää piti pintansa ja säilytti tittelinsä Suomen parhaana baarimestarina, kun Suomen etevimmät juomansekoittajat kokoontuivat maanantaina baarimestarien SM-finaaliin Kaapelitehtaalla.

Pihlajanmarjasiirappi ratkaisi viimeisen tehtävän.

Kun Sillanpää näki viimeiseen tehtävään liittyvässä yllätyslaatikossa tutun siirapin, olo oli varma, vaikkei Sillanpää ollut koko päivänä saanut syötyä jännityksen vuoksi.

Siitä se lähti.

Pihlajanmarjasiirappi inspiroi baarimestaria luomaan kirpeän juoman, jonka makumaailma muodostui muun muassa rommista, sitrushedelmien mehuista ja basilikasta.

”Oli rankka päivä, mutta nyt fiilis on uskomaton”, maahantuontiyritys Mixtecissä työskentelevä Sillanpää kertoo.

Voitto oli ammattikunnalle historiallinen.

Suomen baarimestarien järjestön FBSK:n puheenjohtaja Jarkko Salosen mukaan järjestön tiedossa ei ole, että kukaan olisi aiemmin voittanut kolme kertaa peräkkäin.

”Sillanpää on varma suorittaja, joka tietää, mitä tekee”, kertoo makutuomarina kisassa toiminut Salonen.

Suomen parhaan drinkinsekoittajan tittelistä on kilpailtu Suomessa jo pitkään.

”Ensimmäinen maailmanmestaruus tuli Suomeen 1956, mutta suomenmestaruudesta on kisattu pidempään.”

Tällä kertaa kilpailijat kokosivat kisan ensimmäisessä vaiheessa aperitiivi-reseptin, toisessa vaiheessa kolme klassikko-cocktailia ja kolmannessa vaiheessa drinkin piti syntyä yllätysaineksista.

Tuomaristo arvosteli juomat ulkonäön, maun ja aromin mukaan. Lisäksi viimeisen tehtävän arvostelussa otettiin huomioon myös se, miten baarimestari esiintyi.

Sillanpää voitti jokaisen osion.

”Uskoin, että oma aperitiivi oli hyvä drinkki, kahdesta muusta en osannut sanoa varmaksi. Totta kai voittoa lähdin hakemaan, mutta kisa oli hyvin tasainen.”

Voitto vie Sillanpään ensi vuonna Kööpenhaminaan taistelemaan maailman parhaan baarimestarin arvonimestä. Ennen sitä Sillanpää kuitenkin osallistuu vielä tämän vuoden MM-kisoihin, jotka pidetään Tokiossa parin viikon päästä.

Siellä suomalaisen kilpailuluokassa väännetään jälkiruokadrinkkejä. Muita luokkia ovat aperitiivi, long drink ja baarimestarin valinta.

Sillanpää suunnittelee drinkkiä, joka muistuttaa juotavaa sacher-kakkua. Makuina muun muassa suklaata, aprikoosia, appelsiinia ja kanelia.

”Jos tietää, että makuyhdistelmät toimivat ruuassa, ne toimivat myös drinkissä.”

Baarimestarien suomenmestaruudesta kisataan vuosittain Finnbar-messuilla, jotka ovat Suomen suurimmat alkoholialan messut.

Kävijöitä ammattilaistapahtumassa käy kahden päivän aikana noin 2 000.

Finaalissa olivat Sillanpään lisäksi tänä vuonna Leena Komulainen, Jari Hakkarainen, Henri Aironpää ja Noora Nyrhilä. Toiseksi tuli kisojen ensikertalainen Nyrhilä ja kolmanneksi Komulainen, joka valittiin vuonna 2014 vuoden cocktailbaarimikoksi.

Tiistaina messut jatkuvat kisamerkeissä, kun Kaapelitehtaalla otetaan mittaa flairtendingin taitajista eli pullojen heittelijöistä.

Teemu Leminen / HS
Baarimestarien suomenmestaruuskilpailun viimeisessä vaiheessa drinkkitaiturien piti luoda maukas, aromikas ja kaunis juoma yllätysaineksista. Suomen baarimestarien järjestön FBSK:n puheenjohtajan Jarkko Salosen mukaan yllätysainekset olivat haastavat. Mukana oli muun muassa oluita ja sitrushedelmiä.
Baarimestarien suomenmestaruuskilpailun viimeisessä vaiheessa drinkkitaiturien piti luoda maukas, aromikas ja kaunis juoma yllätysaineksista. Suomen baarimestarien järjestön FBSK:n puheenjohtajan Jarkko Salosen mukaan yllätysainekset olivat haastavat. Mukana oli muun muassa oluita ja sitrushedelmiä.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Hae reseptejä

Reseptit