Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Dorigo Ribolla Gialla 2015

Italialainen valkoviini on kuin kasvisruokailijalle tehty

Ruoka
 
Jouko Mykkänen

Dorigo Ribolla Gialla 2015

Italia, Friuli-Venezia Giulia

Tuottaja: Dorigo

Rypäle: Ribolla Gialla

Hinta: 16,51 e

4/5 tähteä

Mikä?

Vähän viljelty paikallinen Ribolla Gialla -niminen lajike Italian koillisrajoilta tuottaa omintakeisia ja mielenkiintoisia viinejä.

Miksi?

Jos viini on hyvin tehty, Ribolla Gialla -rypäle tuo siihen herkullisen keltaisen hedelmän ja mineraalisuuden aromin. Erityisesti Friulissa viineihin saadaan myös hyvä rakenne, jolloin viineistä tulee ryhdikkäitä juomia ruokapöytään.

Millainen?

Vaalean sitruunankeltaisessa viinissä on melko hento tuoksu, jonka aromeina on sitruunaa, kypsää keltaista omenaa ja lievästi mineraalisuutta. Maussa on enemmän keltaista luumua, mineraalisuutta ja vähemmän sitrusta ja mineraalisuutta. Hapokkuus tuo hyvän tasapainon makuun. Jälkimaussa on reilusti yrttisyyttä ja sakkakypsyttämisen tuomaa pähkinää. Yllättävän monipuolinen, tuore, keskitäyteläinen, täysin kuiva, melko pitkä ja voimakas maku.

Mihin?

Tämä viini on kuin tehty kasvisruokailijalle. Viinin mukava hedelmäisyys on hyvin sopiva monien kasviproteiinien kanssa ja tyylikäs loppumaku on riittävän vahva nousemaan esimerkiksi kypsennettyjen juuresten maun kanssa samalle tasolle. Ja ehkä tärkein asia: viinin hapokkuus säilyy hyvin ja pitää yhdistelmämaun raikkaana.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Hae reseptejä

Reseptit