Valikko
Ruoka    |   RAVINTOLAT

Herkkusuut riistajahtiin

Tilaajille

Herkkusuun riistajahti sujuu Helsingissä tänä syksynä vaivatta, sillä riistaviikkoja vietetään loka-marraskuun aikana useissa eri ravintoloissa ympäri kaupunkia.

Ravintola Lyonin (Mannerheimintie 56) riistamenun pohjana ovat kahden ranskalaistuottajan, Dopff & Irionin ja Château Bauducin, viinit.

Muutama vuosi sitten vuoden riistakokiksikin valittu keittiömestari Jyri Hänninen tiimeineen on sorvannut juomiin upean viiden ruokalajin kokonaisuuden.

Menu alkaa lintuliemellä ja jatkuu kekseliäällä peurankielimakkara-annoksella, jossa mukana on oluessa haudutettua hapankaalia ja pehmeäksi mousseksi vaahdotettua "kotisinappia". Pääruokana on suussa sulavan murea jäniksenfilee salvialla höystettynä.

Metsästystä itsekin harrastava keittiömestari ei ole tänä syksynä jahtiin ehtinyt, sillä jäsenyys Suomen kokkimaajoukkueessa on verottanut vapaa-aikaa. Edustustehtävät odottavat Hännistä ja muuta joukkuetta Saksan Erfurtissa vajaan kahden viikon päästä.

Myös Elitestä (Eteläinen Hesperiankatu 22) löytyy taitava riistakokki, keittiöpäällikkö Heikki Kunnari. Sallasta kotoisin oleva Kunnari osaa tehdä hyvää hirventurpakeittoa, mutta sitä ei ravintolan listalta ainakaan tänä vuonna vielä löydy. Sen sijaan riistaviikkojen ajan, 6. marraskuuta asti, on tarjolla muun muassa sorsaa, jänistä, metsäkyyhkyä, kaurista ja peuraa.

Ravintolan riistakauden käynnistävät hirvipeijaiset alkavat olla jo käsite: hirvikeittoa (8,50 e) särvitään puiden katveessa, hiljalleen hämärtyvällä terassilla haitarimusiikin säestyksellä. Ilmassa on karnevaalitunnelmaa.

G. W. Sundmansin (Eteläranta 16) arvokkaassa miljöössä ei tavoita ehkä samanlaista riehakkuutta, mutta ylellistä huolenpitoa sitäkin enemmän. Erinomaisesta palvelustaan ja ruuastaan tunnetun ravintolan seitsemän ruokalajin riistamenussa on muun muassa ankanrasvassa kypsytettyä sorsaa oranssin kurpitsan kera. Hirvitournedos aateloidaan ankanmaksalla.

Pitkää menua on kevennetty ottamalla mukaan myös "veden riistaa", kuten hummeria. Menun viinit tulevat Rhônesta, tuottajana on Cave de Tain I'Hermitage -osuuskunta.

Ravintola Lyonin riistaviikot jatkuvat 29.10. saakka. Viiden ruokalajin riistamenu 65 euroa, kolme ruokalajia 44 e. Juomat 30 euroa. Riistapeijaiset ravintola Elitessä 16. lokakuuta alkaen klo 14. Riistamenu G. W. Sundmansissa 25.10.-5.11. Menu 85 euroa, viinit 85 euroa.

Riistaa on syksyn aikana myös muun muassa Tornissa, Safkassa, Suomalaisella Klubilla, Viking Linella, Eckerö Linella, Saslikissa ja Saagassa.

Kommentit

  Ei vielä kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

  Näytä lisää
  Luetuimmat
  1. 1

   Globaali kyberhyökkäys levisi nyt myös Suomeen – Haittaohjelmat iskeneet jo kolmella mantereella yli kymmenessä maassa

  2. 2

   Teinipojat tuhosivat päiväkodin käyttökelvottomaksi Nurmijärvellä – Edes välikaton eristeet eivät säästyneet

  3. 3

   Liika hygienia lisää suolistosairauksia, ja yhä useampi elää avanteen kanssa – Sauli Suomiselle avanne toi neljä lisätuntia päivään: ”Haaveilen edelleen normaalista elämästä”

  4. 4

   Murhatutkimuksissa yllättäen paljastuneen metsähaudan vainajia yritetään nyt tunnistaa – hautaa on hoidettu, paikalliset arvelevat

  5. 5

   Mies löytyi tapettuna kotoaan Helsingissä – Poliisi epäilee erityisen raakaa murhaa

  6. 6

   Tällaisen merkin voit pian nähdä vessoissa ja pukuhuoneissa – Nyt puhuu suomalaisen unisex-logon suunnittelija: ”Halusin turvallisia tiloja kaikille”

  7. 7

   Terveystalon ja Diacorin potkuista kerrottiin juuri ennen juhannusta – ”Tietysti toivoisi, ettei perhettä yhdistävää hetkeä pilattaisi irtisanomisuutisilla”

  8. 8

   Suomi ja Ruskeat tytöt mainittu! Isolla jenkkisivustolla julkaistiin pitkä juttu siitä, millaista on olla ei-valkoinen nainen Suomessa

  9. 9

   Viinaralli kallistuu, Viro nostaa oluen verotusta tällä viikolla peräti 70 prosenttia – sataman alkoholimarket hamstrasi varastot täyteen

  10. 10

   Lauri Markkanen paljasti pelinumeron valinnan aiheuttamat ongelmat ja uuden lempinimensä

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Teinipojat tuhosivat päiväkodin käyttökelvottomaksi Nurmijärvellä – Edes välikaton eristeet eivät säästyneet

  2. 2

   Liika hygienia lisää suolistosairauksia, ja yhä useampi elää avanteen kanssa – Sauli Suomiselle avanne toi neljä lisätuntia päivään: ”Haaveilen edelleen normaalista elämästä”

  3. 3

   Helsingin alueiden eriytyminen näkyy nuorten arjessa – ”Alepan kulmalta saa helpommin kannabista kuin kaljaa”

  4. 4

   Suomi ensin -mielenosoitusleiri purettiin Rautatientorilla – poliisi jatkaa tänään tiivistä partiointia paikalla

  5. 5

   Liian lapsikeskeisessä liitossa kaikki häviävät – Lapsi voi olla tekosyy vältellä omia ongelmia

  6. 6

   Helsingin pormestari Jan Vapaavuori palkkasi avukseen stand up -koomikon – Kaikki pormestarien erityisavustajat ansaitsevat yli 5 000 euroa kuussa

  7. 7

   Monikulttuurisuudesta pitäisi luopua Suomessa, koska se ruokkii rasismia ja syrjintää, sanoo tutkija – tästä on kyse

  8. 8

   Rautatientorille on ilmoitettu jo uusia mielenosoituksia – Poliisi Suomi ensin -aktivisteille: ”Tällä porukalla ei enää Helsingissä osoiteta mieltä”

  9. 9

   Ruotsalaismeteorologin suomenkielisestä ennusteesta tuli somehitti – Pererikin upeasti lausumaa juhannussäätä katsottiin satojatuhansia kertoja

  10. 10

   CNN veti pois Venäjä-jutun, kolme toimittajaa erosi – Trump: Vau!

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Mitä synnytyksissä todella tapahtuu? Lue sinulle räätälöity juttu siitä, miten lapsesi tulisi maailmaan

  2. 2

   Ole oma juhannusheilasi: Näin masturboit jos sinulla on klitoris ja vagina

  3. 3

   Japanilaissotilaat häpesivät niin, että jatkoivat toista maailmansotaa viidakoissa melkein 30 vuotta

  4. 4

   Monikulttuurisuudesta pitäisi luopua Suomessa, koska se ruokkii rasismia ja syrjintää, sanoo tutkija – tästä on kyse

  5. 5

   Britti Joel Willans muutti Suomeen ja hämmästyi uskollista sääntöjen tottelemista – ”Ehkä suomalaiset juovat itsensä niin humalaan juuri sääntöjen takia”

  6. 6

   Suomi ensin -mielenosoitusleiri purettiin Rautatientorilla – poliisi jatkaa tänään tiivistä partiointia paikalla

  7. 7

   Pankkiiriliikkeen entinen johtaja paljastaa, miten sijoituksia myytiin: ”Asiakkaiden eduista ei kukaan halunnut huolehtia”

  8. 8

   HS:n epätieteellinen kysely paljastaa, miten Suomessa saa elitistin leiman – jopa kahvin väri vaikuttaa

  9. 9

   Haluatko elämääsi lisää seksiä? Kolme seksuaali­terapeuttia kertoo tärkeimmät vinkkinsä

  10. 10

   Oikeusasiamies ihmettelee: Miksi poliisi pakottaa musliminaiset riisumaan huivin valokuvassa?

  11. Näytä lisää