Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Merikrottia

Merikrottia ja salaatti- sikuria

 |   | 
 
Helsingin Sanomat

(Selle de lotte rotie en persillade aux chicons brais‚s) 4 palaa merikrottia … 300 g

mausteita

vehnäjauhoja

sinappia

voita

8-12 salaattisikuria

vettä + 100 g voita

mausteita

1 dl vasikanlihalientä

(tai liha- tai kalalientä)

1/2 dl valkoviiniä

1. Mausta kalapalat suolalla ja pippurilla. Pyörittele kevyestijauhoissa.

2. Keitä salaattisikurit hiljalleen pehmeiksi mausteliemessä, jossaon hieman suolaa ja sokeria, pippuria, sinappia, tilkka vettä ja 100 gvoita.

3. Ruskista kalapalat ja pane 200-asteiseen uuniin noin 5minuutiksi. Ota uunista ja levitä päälle sinappia ja aseta valutetutsalaattisukkulat päälle. Kypsennä vielä 5 minuuttia.

4. Kastiketta varten keitä kasaan salaattisikurin keitinlientä,lihalientä ja valkoviiniä. Kaada joukkoon myös uunipannulle kertynytliemi. Lisää hieman voita. Tarkista maku.

5. Aseta lautaselle kalapalan ympärille kaksi tai kolmesalaattisikuria. Siivilöi päälle kastiketta. Tarjoa keitettyjenperunoiden tai perunasoseen kera.

Kuvat: Pirkko Tanttu

Helsingin Sanomat | hs.online@hs.fi

Suosituimmat reseptit

Videot – Ruoka

Uusimmat reseptit

Suosituimmat uutiset – Ruoka