Spagettikastike

Spagettikastike

Ruoka
 
Helsingin Sanomat
Kotona lomailevat lapset tarvitsevat lämpimän lounaan. Jos vanhemmat esivalmistelevat ruokaa, voi lapsi itse kypsentää ruuan mikrossa, jossa spagettikastike valmistuu kätevästi ilman raskasta paistinpannua ja käryä. Väriä kastikkeeseen saa soijalla. 250 g jauhelihaa

20 g savukinkkua

1 keskikokoinen sipuli

1 valkosipulin kynsi 1/2 dl venhäjauhoja

3 dl lihalientä

1 rkl soijaa

1 tl kirveliä

mustaapippuria

1. Levitä jauheliha mikrokulhoon ja kypsennä täydellä teholla 4 minuuttia (teho 500 W).

2. Lisää joukkoon suikaloitu savuliha, pienityt sipulit, jauhot ja lihaliemi. Kypsennä täydellä teholla 7 minuuttia.

3. Lisää soija ja mausteet. Sekoita.

4. Levitä kastiketta valmiiksi kypsennetyn pastan päälle ja ripottele pinnalle juustoraastetta. Kuumenna mikrossa muutama minuutti.

Reseptit

Reseptit