Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Syyrialaiset lihapullat ja sahramiriisi

Ruoka
 
Helsingin Sanomat
Anna Huovinen
Syyrialaisten karitsapullien kastikkeen kruunaa granaattiomena.
Syyrialaisten karitsapullien kastikkeen kruunaa granaattiomena. Kuva: Anna Huovinen

Neljälle

  • 600 g karitsan jauhelihaa
  • 1 iso sipuli
  • ½ tl juustokuminaa
  • ½ tl kanelia
  • ½ tl suolaa
  • ½ tl garam masalaa
Kastike:
  • 100 g tahinia
  • ½ dl granaattiomenakastiketta
  • 1 sitruunan mehu
Sahramiriisi:
  • 2 ½ dl jasmiini- tai basmati-riisiä
  • ½ l vettä
  • ½ tl sahramia
  • ½ tl suolaa
  • 4 rkl rypsiöljyä

 Pilko sipuli pieneksi murskaksi. Sekoita sipulisilppu jauhelihan kanssa. Lisää mausteet. Sekoita huolellisesti ja muotoile massasta palloja. Aseta pallot uunivuokaan ja kypsennä 170-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Ota vuoka uunista ja kaada erilliseen astiaan pullista irronnut liemi.

 Valmista kastike. Sekoita tahini, graniittiomenakastike, sitruunamehu ja lihapullista irronnut neste. Sekoita tehosekoittimessa. Mikäli et löydä valmista granaattiomenakastiketta, voit valmistaa sen itse granaattiomenamehusta. Lisää 1 dl mehua ruokalusikalliseen sokeria ja keitä kokoon kunnes jäljellä on noin ½ dl kastiketta. Kaada kastike pullien päälle ja paista uunissa vielä 15 minuuttia.

 Valmista riisi. Kuumenna öljy miedolla lämmöllä kattilassa. Lisää riisi kattilaan ja sekoita. Lisää kuuma vesi, sahrami ja suola. Sekoita. Kun vesi alkaa kiehua, pane kansi päälle ja käännä levyn lämpötila ykköselle. Keitä 10–15 minuuttia.

 Tarjoa riisi lihapullien ja kastikkeen kera.

Tämä aihe on kiinnostava, haluaisin lisää tällaisia uutisia!

Kiitos mielipiteestäsi!

Hae reseptejä

Reseptit