Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Yhden astian jauhelihapasta

Ruoka
 
Helsingin Sanomat
Panu Pälviä
Kuva: Panu Pälviä

Kokeile tätä yhdessä pannussa valmistuvaa pastaa, jossa tuttu jauhelihakastike valmistuu vähin tiskein mutta sisältää paljon hyvää makua. Se saa raikkaan lisän kirsikkatomaateista ja yrteistä.

4 annosta valmistusaika 10 min + 10 min

  • 400 g pihvikarjan paistijauhelihaa
  • 3 rkl rypsiöljyä
  • 2 prk (yhteensä 800 g) valmista, laadukasta tomaattipastakastiketta
  • noin 1 dl kasvislientä
  • 350 g melko nopeasti kypsyvää pastaa
Tarjoiluun:
  • 2 dl vastaraastettua parmesaania
  • 1 tuuhea ruukku basilikaa
  • 250 g kirsikkatomaatteja

 Paista jauhelihaan kaunis väri öljyssä kattilassa. Lisää pastakastike ja kasvisliemi. Anna seoksen kiehahtaa. Lisää pasta ja keitä, kunnes se on kypsää. Huomioi, että kypsennysaika on pidempi kuin vedessä keitettäessä.

 Sekoita puolet parmesaanista pastan joukkoon. Irrota basilika lehdiksi ja lisää ne pastaan puolitettujen kirsikkatomaattien kanssa. Viimeistele lopulla parmesaanilla.

Vinkki: Sekoita kastikkeeseen kasviksia, esimerkiksi pieniksi kuutioitua kesäkurpitsaa, paprikaa tai porkkanaa.

Huom: Jos haluat todella nopeasti valmista ruokaa, käytä tuorepastaa tai ohuenohutta nauhapastaa (esimerkiksi kuvassa olevaa De Cecco angelhair -pastaa). Niiden miinuspuoli on se, että uudelleen lämmittäessä pasta menee rakenteeltaan mössömäiseksi – tosin maku ei siitä kärsi.

Resepti: Sanna Kekäläinen

Tämä aihe on kiinnostava, haluaisin lisää tällaisia uutisia!

Kiitos mielipiteestäsi!

Hae reseptejä

Reseptit