Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kukkakaali-pinjansiemenkuskus

Ruoka
 
Helsingin Sanomat
Panu Pälviä
Kuva: Panu Pälviä

Kikherneillä pilkutettu kuskus valmistuu vikkelästi ja pitää nälän loitolla pitkään.

4 annosta

20 min + 10 min

  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 pieni kukkakaali
  • 3 + 4 rkl oliiviöljyä
  • 5 dl kasvislientä
  • 4 dl täysjyväkuskusia
  • 1 prk (290 g) keitettyjä kikherneitä
  • 500 g kirsikkatomaatteja
  • 4 rkl pinjansiemeniä paahdettuna
  • 2 rkl rusinoita
  • muutama kierros kuivattua chiliä myllystä
  • ¾ dl lehtipersiljaa hienonnettuna
  • 1 (luomu)sitruunan mehu ja kuoriraaste
  • (hiutalesuolaa), muutama kierros mustapippuria myllystä

 Kuori ja hienonna valkosipuli. Leikkaa kukkakaali pieniksi nupuiksi.

 Laita kattilan pohjalle noin 3 ruokalusikallista öljyä. Kuumenna öljy, lisää valkosipuli ja kukkakaali. Kuullota niitä muutama minuutti. Lisää kasvisliemi ja anna sen kiehahtaa. Keitä noin 4 minuuttia.

 Lisää kattilaan kuskus ja kikherneet. Ota kattila pois liedeltä. Peitä kannella. Anna hautua noin 5 minuuttia.

 Lisää kuskusiin loppu öljy (4 rkl), puolitetut kirsikkatomaatit, siemenet ja rusinat. Rouhaise joukkoon chiliä. Mausta lehtipersiljalla, sitruunamehulla ja mustapippurilla. Maista seosta ja lisää tarvittaessa suolaa.

Resepti: Sanna Kekäläinen

Tämä aihe on kiinnostava, haluaisin lisää tällaisia uutisia!

Kiitos mielipiteestäsi!

Hae reseptejä

Reseptit