Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kenraali Tson tofu

Ruoka
 
Helsingin Sanomat
Panu Pälviä
Kuva: Panu Pälviä

Kiinalaisen kenraalin herkullinen ja terveellinen nimikkoruoka syntyy 20 minuutissa.

2 annosta

valmistusaika 20 min

  • 1 parsakaali
  • 1 sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 punainen chili
  • 1 rkl raastettua tuoretta inkivääriä
  • rypsiöljyä paistamiseen
Tofu:
  • 250–270 g kiinteää maustamatonta tofua
  • ½ tl suolaa
  • 2 rkl maissitärkkelysjauhoa
  • rypsiöljyä paistamiseen
Kastike:
  • 1 dl vettä
  • 2 rkl hunajaa
  • 1 rkl soijakastiketta
  • 1 rkl riisiviinietikkaa
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 2 tl maissitärkkelysjauhoa
  • ½ tl chilihiutaleita
Viimeistelyyn:
  • 1 kevätsipulinvarsi
Lisäksi:
  • keitettyä jasmiiniriisiä

 Laita jasmiiniriisi kiehumaan.

 Valmistele tofu. Valuta tofu ja puristele siitä käsin pois ylimääräistä nestettä. Kääri pala sitten puhtaaseen keittiöpyyhkeeseen tai muutamaan arkkiin talouspaperia ja painele vielä nestettä pois mahdollisimman hyvin.

 Halkaise tofu kahtia ja leikkaa suupaloiksi. Laita pieneen kulhoon tai lautaselle 2 rkl maissitärkkelysjauhoa ja sekoita siihen ½ tl suolaa. Kierittele tofupalat jauhoseoksessa ja jätä odottamaan.

 Erottele parsakaali kukinnoiksi ja paloittele kukinnot pienehköiksi suupaloiksi.

 Kuori sipuli, halkaise se ja leikkaa ohuiksi puolirenkaiksi. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet.

 Poista chilistä kanta, halkaise chili ja poista siemenet. Hienonna chili.

 Kuori pala tuoretta inkivääriä ja raasta sitä hienolla terällä, kunnes saat 1 rkl raastetta.

 Sekoita kaikki kastikkeen ainekset yhteen pienessä kulhossa ja jätä odottamaan.

 Kuumenna öljyä wokkipannussa tai paistinpannulla. Paista parsakaalia ja sipulia noin viisi minuuttia.

 Lisää valkosipuli, chili ja inkivääri, paista vielä minuutti.

 Lisää kastike ja kiehauta. Alenna lämpöä ja hauduta hetki, kunnes kastike on sopivan paksua.

 Siirrä ruoka kulhoon tai tarjoilulautaselle. Laita päälle kansi tai pala foliota, jotta se pysyy lämpimänä.

 Huuhtaise pannu ja pyyhi se kuivaksi. Lisää öljyä ja kuumenna. Paista tofupalat molemmin puolin kullanruskeiksi.

 Lisää paistetut tofupalat wokkiruuan päälle. Viimeistele viipaloidulla kevätsipulilla ja tarjoa keitetyn jasmiiniriisin kanssa.

Resepti: Laura Kaapro

Tämä aihe on kiinnostava, haluaisin lisää tällaisia uutisia!

Kiitos mielipiteestäsi!

Hae reseptejä

Reseptit