Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Samfaina, katalonialainen kasvismuhennos

Ruoka
 
Helsingin Sanomat
Panu Pälviä
Kuva: Panu Pälviä

Samfainan pitkää valmistusaikaa ei kannata säikähtää, sillä suurimman osan ajasta muhennos saa hautua itsekseen liedellä.

noin 7 dl

valmistusaika 3 h 30 min +8–10 h

  • 1 pieni sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 keltainen tai oranssi paprika
  • 1 pieni munakoiso tai puolet isosta
  • 1 pieni kesäkurpitsa tai puolet isosta
  • ½ dl oliiviöljyä
  • 1 tl suolaa
  • ½ tl mustapippuria
  • 4 kypsää tomaattia

 Kuori ja hienonna sipulit ja valkosipulinkynnet.

 Poista paprikasta kanta ja siemenet, pilko ensin suikaleiksi ja suikaleet vielä pieniksi kuutioiksi.

 Poista munakoisosta päät ja leikkaa munakoiso viipaleiksi, suikaleiksi ja sitten pieniksi kuutioiksi.

 Poista kesäkurpitsasta päät ja halkaise kesäkurpitsa pitkittäin neljään lohkoon. Poista vetinen siemenosa. Pilko samanlaisiksi pieniksi kuutioiksi kuin muut kasvikset.

 Kuumenna hieman oliiviöljyä suuressa kattilassa. Paista sipulia 5–10 minuuttia.

 Lisää loput oliiviöljystä sekä paprika, munakoiso, kesäkurpitsa, valkosipuli, suola ja mustapippuri. Peitä kannella ja anna hautua miedolla lämmöllä yhden tunnin ajan, välillä sekoittaen.

 Halkaise tomaatit, poista kanta ja siemenet. Pilko malto pieniksi kuutioiksi. Lisää kattilaan ja hauduta vielä tunti kannella peitettynä ja vielä toinen tunti ilman kantta hyvin hiljalleen poreillen, kunnes seos on tiivistynyt paksuksi muhennokseksi.

 Tarkista maku ja ota kattila liedeltä. Anna makujen tekeytyä huoneenlämmössä vähintään tunti ennen tarjoilua tai mieluiten yön yli jääkaapissa.

 Tarjoa lämpimänä tai haaleana, paahdetun tai grillatun kalan, broilerin tai makkaran lisäkkeenä. Samfaina on herkullista myös kylmänä alkuruokana valkosipuliöljyllä valeltujen, uunissa paahdettujen leipäpalasten kanssa.

Resepti: Laura Kaapro

Tämä aihe on kiinnostava, haluaisin lisää tällaisia uutisia!

Kiitos mielipiteestäsi!

Hae reseptejä

Reseptit