Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Ruusukaali-sardellipasta

Ruoka
 
Helsingin Sanomat
Panu Pälviä
Kuva: Panu Pälviä

Tässä superhelpossa pikapastassa maistuu mahtavasti suolaisen sardellin ja oliivin, rapean ruusukaalin, tomaatin ja valkosipulin sekä voimakkaan manchegojuuston pettämätön yhdistelmä. Ruusukaalien kitkeryys häviää, kun paistat niitä hetken kuumalla pannulla.

4 annosta

valmistusaika 20 min

  • 400 g ruusukaalia
  • 4 sardellifileetä
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 50 g manchegojuustoa raastettuna
  • 400 g kuviopastaa
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 rkl tomaattipyreetä
  • ripaus chilirouhetta
  • 1 dl mustia oliiveja
  • rouhaisu suolaa ja mustapippuria

 Pese ruusukaalit. Poista vioittuneet lehdet. Leikkaa ruusukaalit puoliksi.

 Hienonna sardellifileet. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet. Raasta manchegojuusto.

 Kiehauta isossa kattilassa vettä. Mausta suolalla. Kaada pastat kattilaan kypsymään. Nosta ruusukaalit lävikköön, ja lävikössä pastaveden joukkoon kiehumaan 3 minuutiksi. Valuta ruusukaaleista vesi. Jatka pastan keittämistä pastapakkauksen ohjeen mukaan.

 Kuumenna tilkka oliiviöljyä paistokasarissa. Lisää sardellifileet, valkosipulit, tomaattipyree ja ruusukaalit. Mausta ripauksella chilirouhetta. Paista kuumalla lämmöllä 3–5 minuuttia, kunnes ruusukaalit ovat hieman ruskistuneet.

 Valuta pasta lävikössä. Kaada pasta paistokasariin ruusukaaliseoksen joukkoon. Sekoita joukkoon oliivit ja manchegojuustoraaste. Rouhaise myllystä päälle suolaa ja mustapippuria.

Resepti: Suvi Rüster

Tämä aihe on kiinnostava, haluaisin lisää tällaisia uutisia!

Kiitos mielipiteestäsi!

Hae reseptejä

Reseptit