Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kukkakaalimuru­salaattia ja harissajogurtti­kastiketta

Ruoka
 
Helsingin Sanomat
Panu Pälviä
Kuva: Panu Pälviä

Viljaa välttelevän ”kuskus” syntyy pieneksi hakkelukseksi leikatusta kukkakaalista. Hienonna kukkakaali veitsellä pieniksi muruiksi, sillä monitoimikoneen terällä hienonnetusta kukkakaalista tulee kitkerä ja rakenteesta vetinen. Kukkakaalisalaattiin makeutta tuovat viinirypäleet ja taatelit. Kokonaisuuden kruunaa tulisen täyteläinen jogurttikastike, jossa maistuvat harissa, hunaja ja sitruunamehu.

4 annosta

valmistusaika 15 min

  • 1 iso kukkakaali
  • 300 g tummia viinirypäleitä
  • 1 dl saksanpähkinöitä
  • 8 pehmeää, kuivattua taatelia
  • ½ dl lehtipersiljaa hienonnettuna
  • ½ dl minttua hienonnettuna
  • 1 rkl oliiviöljyä
Harissajogurttikastike:
  • 1 dl maustamatonta jogurttia
  • 1 rkl harissa-maustetahnaa
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 2 tl hunajaa
  • suolaa

 Huuhtele kukkakaali ja hienonna pieneksi muruksi terävällä veitsellä. Huuhtele ja halkaise viinirypäleet. Rouhi saksanpähkinät. Viipaloi taatelit. Hienonna yrtit.

 Sekoita kaikki ainekset keskenään kulhossa. Kaada salaatti laakealle vadille.

 Sekoita harissajogurttikastikkeen ainekset keskenään kulhossa. Mausta ripauksella suolaa.

 Lusikoi kastiketta hieman salaatin päälle, tarjoile loput kastikkeesta erikseen kupista.

Resepti: Suvi Rüster

Tämä aihe on kiinnostava, haluaisin lisää tällaisia uutisia!

Kiitos mielipiteestäsi!

Hae reseptejä

Reseptit