Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Poronkäristys-kaalilaatikko

Ruoka
 
Helsingin Sanomat
Panu Pälviä
Kuva: Panu Pälviä

Valkokaalin mahtava makeus tulee esille, kun sitä hauduttaa riittävän pitkään. Ota huomioon kaalilaatikon kypsennysajassa ja lisättävän nesteen määrässä, että varttuneempi syksyn valkokaali on rakenteeltaan tiivis ja vaatii pidemmän kypsennysajan kuin nuorempi ja mehukkaampi varhaiskaali.

4 annosta

valmistusaika 1 h

  • 1 (noin 1 kg) pieni valkokaali
  • 1 porkkana
  • 1 keltasipuli
  • 5 dl tuoreita kantarelleja, suppilovahveroita, tatteja tai 200 g herkkusieniä
  • 2 rkl voita
  • 250 g (pakastettua) poronkäristyslihaa
  • 1 dl rikottuja ohrasuurimoita
  • 3 dl lager-olutta
  • 5 katajanmarja
  • 1 tl jauhettua maustepippuria
  • 1 tl suolaa
  • 1 prk (120 g) smetanaa

 Halkaise kaali, huuhtele, puolikkaat. Poista kova kanta ja hienonna kaali ohuiksi suikaleiksi. Kuori ja viipaloi porkkana. Kuori ja hienonna sipuli. Puhdista sienet ja leikkaa pieniksi paloiksi.

 Kuumenna voi rautapadassa tai paistokasarissa. Lisää poronkäristys ja ruskista. Lisää pataan kaalisuikaleet, porkkanat, sipulit ja sienet. Jatka paistamista noin 5 minuuttia, kunnes kaali on kunnolla kuullottunut. Lisää tarvittaessa pataan voita tai öljyä.

 Lisää ohrasuurimot, olut, murskatut katajanmarjat, maustepippuri sekä suola. Nosta pata 200-asteiseen uuniin 45 minuutiksi.  Nostele valmiin kaalilaatikon joukkoon smetanaa.

Resepti: Suvi Rüster

Tämä aihe on kiinnostava, haluaisin lisää tällaisia uutisia!

Kiitos mielipiteestäsi!

Hae reseptejä

Reseptit