Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Maa-artisokka-tattikeitto ja valkosipulivaahtoa

Ruoka
 
Helsingin Sanomat
Panu Pälviä
Kuva: Panu Pälviä

Maa-artisokan luonnollinen makeus ja tatin umaminen maku on yhdistelmänä täysisku makuhermoon. Kuiva sherry tekee keitosta juhlavan.

4–6 annosta

valmistusaika 45 min

  • 1 pieni sipuli
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 5 dl maa-artisokkaa kuorittuna ja pilkottuna
  • 5 dl puhdistettua tattia kuutioina
  • 1 rkl voita
  • 7 dl kasvislientä
  • 2 dl kuohukermaa
  • suolaa
  • valkopippuria
  • tilkka sherryä
Valkosipuli-maitovaahto:
  • 2 dl punaista maitoa
  • 1 kokonainen valkosipuli

 Valmistele aluksi valkosipuli-maitovaahto. Laita kokonainen valkosipuli 180-asteiseen uuniin 25 minuutiksi.

 Halkaise uunissa kypsynyt valkosipuli ja laita maidon joukkoon. Anna maustua 30 minuuttia.

 Aloita keiton valmistaminen. Kuori ja hienonna sipuli ja 1 valkosipulinkynsi. Kuullota sipulit, maa-artisokat ja sienet voissa.

 Lisää mukaan kasvisliemi ja kerma. Hauduta noin 25 minuuttia miedolla lämmöllä.

 Soseuta keitto ja mausta se suolalla, pippurilla ja sherryllä.

 Siivilöi valkosipulimaito puhtaaseen kattilaan. Sekoita vispilällä kuohkeaksi vaahdoksi ja lusikoi keiton päälle.

Resepti: Henri Alén

Tämä aihe on kiinnostava, haluaisin lisää tällaisia uutisia!

Kiitos mielipiteestäsi!

Hae reseptejä

Reseptit