Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Herkkutateilla täytettyä nieriää ja skoonenperunaa

Ruoka
 
Helsingin Sanomat
Panu Pälviä
Kuva: Panu Pälviä

Kaloista tatin makuun soveltuvat parhaiten punaiset lohikalat. Skoonenperunat ovat loistava lisäke, koska siinä syntyy samalla mehevä ”kastikekin”.

4 annosta

Valmistusaika 1½ h

  • 1 pieni sipuli
  • 2 dl herkkutattia kuutioina
  • suolaa
  • valkopippuria
  • 4 nieriäfileetä
  • 2 rosmariininoksa
Paistamiseen:
  • öljyä
  • paistinarua kalan sitomiseen
Skoonenperunat:
  • 8 kiinteää ruokaperunaa
  • nokare voita
  • 1 dl vettä
  • 2 dl kuohukermaa
  • 1 ruukku ruohosipulia hienonnettuna
  • suolaa, mustapippuria

 Kuori ja hienonna sipuli. Paista puhdistetut sienet ja hienonnettu sipuli öljyssä ja mausta suolalla ja pippurilla.

 Aseta kaksi kalafileetä leikkuulaudalle ja mausta ne suolalla ja pippurilla. Jaa tattiseos leikkuulaudalle oleville fileille.

 Mausta myös jäljelle jäävät kaksi fileetä suolalla ja pippurilla. Nosta fileet tattitäytteellä päällystettyjen fileiden päälle niin, että fileet tulevat vastakkain.

 Aseta rosmariininoksat kalojen päälle ja sido paistinarulla kalat kiinni toisiinsa. Paista kaloja 200-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia.

 Tee skoonenperunat. Kuori ja kuutioi perunat noin 2 cm x 2 cm:n kuutioiksi. Kuullota kuutioita voissa, kunnes ne kypsyvät hieman, mutta eivät ruskistu. Lisää mukaan 1 dl vettä ja kypsennä, kunnes vesi on lähes haihtunut. Lisää mukaan kerma ja kypsennä, kunnes perunat ovat kypsiä ja lopputulos muhennosmainen. Lisää lopuksi ruohosipuli, mausta suolalla ja pippurilla.

Resepti: Henri Alén

Tämä aihe on kiinnostava, haluaisin lisää tällaisia uutisia!

Kiitos mielipiteestäsi!

Hae reseptejä

Reseptit