Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Sienipelmenit ja kantarelli-perunapaistos

Ruoka
 
Helsingin Sanomat
Laura Riihela
Kaksi venäläisen keittiön kivijalkaa: sienet ja pelmenit.
Kaksi venäläisen keittiön kivijalkaa: sienet ja pelmenit. Kuva: Laura Riihela

Neljälle

Paistos
  • 700 g perunaa
  • 300 g kantarelleja
  • 1 iso sipuli
  • 3 valkosipulinkynttä
  • suolaa
  • pippuria
Pelmenien taikina
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 2 dl vettä
  • 1 kananmuna
  • ½ tl suolaa
Pelmenien täyte
  • 4 herkkusientä
  • 100 g suolasieniä (esimerkiksi haaparouskuja)
  • 1 sipuli
  • 1 valkosipulinkynsi
  • persiljaa
  • suolaa
  • mustapippuria
  • 2 rkl smetanaa

 Puhdista sienet. Revi isoimmat pienemmiksi. Keitä sieniä noin neljä minuuttia kuumassa vedessä. Valuta lävikössä.

 Pilko perunat lohkoiksi. Pane kuumalle paistinpannulle voita ja lisää perunasiivut ja silputut sipulit. Pyörittele pannulla muutaman minuutin ajan. Lisää keitetyt ja valutetut sienet. Paista kypsäksi noin kymmenen minuuttia. Lisää suolaa ja pippuria. Halutessasi voit lisätä joukkoon smetanaa.

 Valmista pelmenien taikina. Sekoita ainekset keskenään ja vaivaa niistä helposti leipoutuva taikina.

 Valmista täyte. Ryöppää suolasienet. Pilko ne, samoin kuin herkkusienet ja sipulit. Paista sienet ja sipulit pannulla. Mausta pippurilla ja tarvittaessa suolalla.

 Kauli taikina ohueksi levyksi. Painele muotille noin 5–7 sentin kokoisia pyörylöitä. Pane pieni määrä täytettä pyörylän keskelle. Taita pyörylä puolikuuksi. Pyöräytä puolikuut sormen ympärille ja paina ne kulmista kiinni.

 Keitä pelmenit kypsiksi suolavedessä tai lihaliemessä. Pelmenit ovat kypsiä, kun ne pullahtavat pinnalle. Voit myös paistaa pelmenit pannulla voissa noin neljä minuuttia kummaltakin puolelta.

Tämä aihe on kiinnostava, haluaisin lisää tällaisia uutisia!

Kiitos mielipiteestäsi!

Hae reseptejä

Reseptit