Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Saslik

Ruoka
 
Helsingin Sanomat
Laura Riihela
Venäläiseen kettiöön eivät vahvat mausteet kuulu.
Venäläiseen kettiöön eivät vahvat mausteet kuulu. Kuva: Laura Riihela

Neljälle

  • 300 g naudanlihaa (sisä-, ulko- tai kulmapaistia)
  • 300 g lampaan karetta
Lihan marinadi
  • 3 dl punaviiniä
  • 2 dl rypsiöljyä
  • 1 porkkana
  • 1 iso sipuli
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 sitruunan mehu
  • ½ pnt persiljaa
  • 2 kpl laakerinlehtiä
  • 10 kpl kokonaisia mustapippureita
  • suolaa
  • kasviksia (sipulia, paprikaa, kesäkurpitsaa)
  • öljyä
  • suolaa
  • mustapippuria

 Valmista marinadi. Sekoita viini, öljy, sitruunamehu ja mausteet. Pilko sipulit, silppua persilja ja leikkaa porkkanasta ohuita siivuja. Lisää pilkotut kasvikset marinadiin. Paloittele lihat varraspaloiksi ja lisää ne marinadiin. Sekoita hyvin. Anna maustua ensin huoneenlämmössä kaksi tuntia ja sen jälkeen viileässä vähintään kahdeksan tuntia.

 Pilko varraskasvikset sopivan kokoisiksi paloiksi. Pyörittele ne öljyssä ja ripottele päälle suolaa ja pippuria.

 Pujottele vartaisiin 4–5 lihapalaa ja väleihin haluamasi kasviksia.

 Kypsennä grillissä tai uunissa.

Tämä aihe on kiinnostava, haluaisin lisää tällaisia uutisia!

Kiitos mielipiteestäsi!

Hae reseptejä

Reseptit