Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Pikakurkut ja munakoisotahna

Ruoka
 
Helsingin Sanomat
Laura Riihela
Syksyllä nautitaan kasvimaan sadosta.
Syksyllä nautitaan kasvimaan sadosta. Kuva: Laura Riihela

Neljälle

Pikakurkut
  • 1 kg avomaankurkkuja
  • 4 valkosipulinkynttä
  • 2 rkl hienoa merisuolaa
  • muutama tillinoksa

 Leikkaa kurkuista päät poikki. Halkaise kurkut pitkittäin. Pane kurkut pakastepussiin. Lisää suola, tilli ja pilkotut valkosipulinkynnet. Sekoita ainekset pussissa. Anna maustua vähintään kolme tuntia.

Munakoisotahna
  • 1 munakoiso
  • 1 tomaatti
  • 1 pieni sipuli
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 rkl voita
  • basilikaa
  • lehtipersiljaa
  • suolaa
  • mustapippuria

 Pilko munakoiso pieniksi paloiksi.

 Pilko sipulit. Viillä tomaattiin ristikkäiset viillot kannan vastakkaiselle puolelle. Pane tomaatti kiehuvaan veteen noin minuutiksi. Kuori ja pilko tomaatti.

 Kuumenna paistinpannu ja lisää pannulle nokare voita. Pane pannulle munakoiso, sipulisilppu sekä kaltattu ja pilkottu tomaatti. Pyörittele kasviksia pannulla noin kymmenen minuuttia. Lisää basilika ja lehtipersilja. Pyörittele pannulla vielä hetki. Lisää suolaa ja mustapippuria.

Tämä aihe on kiinnostava, haluaisin lisää tällaisia uutisia!

Kiitos mielipiteestäsi!

Hae reseptejä

Reseptit