Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Omena-vuohenjuustosalaatti

Ruoka
 
Helsingin Sanomat
Panu Pälviä
Kuva: Panu Pälviä

Tässä salaatissa kohtaa klassikkopari: omena ja possu. Pekoni tuo hienosti suolaisuutta ja rapeaa rakennetta pehmeän ja lempeänmakuisen omenan seuraan.

3–4 annosta

valmistusaika 20 min

  • 1 pieni rasia salaattipinaattia
  • 1 pieni rasia vuonankaalia
  • ½ pkt pekonia
  • 2–3 hapokasta omenaa
  • 2 rkl voita
  • 1–2 rkl vaahterasiirappia
  • ½ dl ruskeita manteleita
  • pala vihreää kukkakaalia
  • 1 pkt pehmeää vuohenjuustoa
  • tuoretta basilikaa silputtuna
 Vinegretti:
  • 2 rkl siideriviinietikkaa
  • 1–2 rkl vaahterasiirappia
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • mustapippuria
  • suolaa

 Tee ensin vinegretti. Sekoita ainekset yhteen. Tarkista maku, lisää tarvittaessa suolaa ja mustapippuria. Jätä odottamaan.

 Huuhtele ja kuivaa salaatit. Aseta vadille.

 Paista pekonit rapeiksi pannulla tai 200-asteisessa uunissa leivinpaperin päällä pellillä. Uunissa kypsyminen vie noin 10–12 minuuttia.

 Huuhtele ja kuivaa omenat, leikkaa viipaleiksi. Kuumenna pannussa voi. Kun se kuplii, lisää omenat. Paistele hetki melko kuumalla lämmöllä, käännä viipaleet. Lisää pannulle vaahterasiirappi sekä mantelit ja anna vielä hetki olla miedolla lämmöllä.

 Nosta omenaviipaleet ja mantelit salaatin päälle. Irrota kukkakaalin kukinnot ja asettele salaatille. Jaa juusto salattiin nokareiksi. Paloittele pekoni salaatin pinnalle, viimeistele basilikalla. Tarjoa vinegretin kera.

Resepti: Katja Bäcksbacka

Tämä aihe on kiinnostava, haluaisin lisää tällaisia uutisia!

Kiitos mielipiteestäsi!

Hae reseptejä

Reseptit