Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Uuniomenat ja calvadossiirappia

Ruoka
 
Helsingin Sanomat

Uuniomenoiden sisälle piilotetaan karamellisoituja omenanpaloja. Pinnalla houkuttaa mausteinen muruseos. Herkku viimeistellään calvadossiirapilla.

4 annosta

valmistusaika 45 min

  • 5 keskikokoista hapokasta omenaa
 Muruseos:
  • 1 dl mantelijauhetta
  • 30 g voita
  • ½ dl fariinisokeria
  • ½ tl kanelia
  • ripaus kardemummaa
 Pannulle:
  • 1 dl fariinisokeria
  • 2 rkl voita
 Calvadossiirappi:
  • 1 dl calvados-omenaviinaa
  • ¾ dl vaahterasiirappia
 Tarjoiluun:
  • vaniljajäätelöä

 Tee ensin calvadossiirappi. Mittaa aineet kattilaan ja keitä 5–8 minuutin ajan eli siihen asti, kunnes seoksen koostumus hieman muuttuu. Siirappi kiinteytyy lisää jäähtyessään.

 Tee muruseos. Mittaa ainekset kulhoon, nypi sekaisin. Nosta hetkeksi jääkaappiin.

 Leikkaa neljän omenan yläreunasta ”lakki” pois. Koverra omenoiden sisus pienellä veitsellä niin, että omenasta muodostuu kuppimainen. Heitä pois siemenkodat, mutta säästä hedelmäliha. Kuutioi hedelmäliha kulhoon.

  Poista viidennestä omenasta siemenkota ja pilko omena, lisää kulhoon.

 Sulata fariinisokeri ja voi pannulla. Laita pannulle omenapalat ja sekoita varovasti. Paistele miedolla lämmöllä noin minuutti.

 Laita koverretut omenat uunivuokaan leivinpaperipalan päälle. Täytä omenat karamellisoiduilla omenapaloilla. Jaa muruseos omenoiden päälle. Pidä 175-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia. Laita myös omenoiden ”lakki” uuniin, mutta vasta noin puolessa välissä paistamista.

 Tarjoa lämpiminä calvadossiirapin ja vaniljajäätelön kera.

Resepti: Katja Bäcksbacka

Tämä aihe on kiinnostava, haluaisin lisää tällaisia uutisia!

Kiitos mielipiteestäsi!

Hae reseptejä

Reseptit