Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Lihapullaruukku

Ruoka
 
Helsingin Sanomat
Panu Pälviä
Kuva: Panu Pälviä

Shepherd’s Pien uusi versio syntyy jauhelihan sijaan lihapullista. Kastikkeen päälle lusikoidaan pottumuusia, joka saa uunissa rapean pinnan.

4 annosta

valmistusaika: 20 min + 35 min

  • 1 sipuli
  • 2 porkkanaa
  • 1 varsisellerinvarsi
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • 3 dl kasvislientä
  • 2 dl ruoka- tai kuohukermaa
  • 1 rkl Worcestershire-kastiketta
  • 1 rkl tomaattipyreetä
  • suolaa
  • mustapippuria myllystä
  • 24 liha- tai kasvispullaa, itse tehtyjä tai kaupan valmiita
Perunamuusi:
  • 800 g perunoita
  • 50 g voita
  • noin 1 dl maitoa
  • suolaa
  • valkopippuria myllystä

 Kuori sipuli ja porkkanat. Leikkaa ne pieniksi paloiksi. Viipaloi varsiselleri.

 Kuullota kasviksia öljyssä pannulla noin viisi minuuttia. Ripottele pannulle jauhot. Paista muutama minuutti sekoitellen.

 Lisää kasvisliemi, kerma, Worcestershire-kastike ja tomaattipyree. Anna seoksen kiehahtaa. Vähennä lämpö ja hauduttele noin 20 minuuttia, kunnes seos on paksuuntunut. Lisää lihapullat. Mausta suolalla ja pippurilla.

 Tee muusi kastikkeen kypsyessä. Kuori perunat ja keitä ne kypsiksi suolalla maustetussa vedessä. Valuta vesi pois. Lisää voi ja vatkaa sähkövatkaimella nopeasti tasaiseksi. Lisää sen verran maitoa, että seos on sopivan paksua. Mausta suolalla ja pippurilla.

 Laita kastike yhteen isoon tai neljään pienempään kulhoon. Lusikoi päälle muusi.

 Kuorruta paistosta noin 15 minuuttia tai siihen asti, kunnes seos on kauniin kullanruskea pinnalta. Tarjoa vihreän salaatin kanssa.

Resepti: Sanna Kekäläinen

Tämä aihe on kiinnostava, haluaisin lisää tällaisia uutisia!

Kiitos mielipiteestäsi!

Hae reseptejä

Reseptit