Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kantarelliruukku

Ruoka
 
Helsingin Sanomat

Smetanainen sieniruukku käy vaikka alkuruuaksi. Viipaloi päälle vielä patonkiviipaleita, jotka paistuvat uunissa upean rapeiksi.

4 pikkuannosta

valmistusaika 20 min + 20 min

  • 2 l kantarelleja tai suppilovahveroita
  • 2 salottisipulia
  • 2 rkl voita
  • 1 prk (120 g) smetanaa
  • 1 prk (200 g) ranskankermaa
  • 2 tl raastettua piparjuurta
  • hiutalesuolaa
  • rouhittua mustapippuria
  • ½ dl lehtipersiljaa hienonnettuna
  • 1 patonki
  • noin 2 rkl voita
  • 2 dl juustoraastetta

 Puhdista sienet ja paloittele ne. Kuori ja hienonna sipulit. Kuullota sieniä pannulla, kunnes niistä ei enää irtoa nestettä. Lisää sipuli ja voi. Jatka kypsentämistä noin 5 minuuttia. Lisää joukkoon smetana, ranskankerma ja piparjuuri. Anna hautua miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia.

 Mausta seos suolalla, pippurilla ja lehtipersiljalla. Jaa seos pieniin annosvuokiin.

 Viipaloi patonki ja voitele palat. Laita palat vuokiin. Ripottele päälle juustoraastetta.

 Paista 225-asteisen uunin ylätasolla noin 5 minuuttia tai siihen asti, kunnes leipä rapsakoituu ja juusto sulaa. Tarjoa salaatin kanssa alkupalana.

Resepti: Sanna Kekäläinen

Tämä aihe on kiinnostava, haluaisin lisää tällaisia uutisia!

Kiitos mielipiteestäsi!

Hae reseptejä

Reseptit