Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Tulinen peruna-kikhernesalaatti

Ruoka
 
Helsingin Sanomat
Panu Pälviä
Kuva: Panu Pälviä

Jos kaipaat koukuttavan tulista perunalisäkettä, tartu tähän reseptiin. Halutessasi voit korvata tosi tulisen srirachakastikkeen lempichilikastikkeellasi. Perunalohkojen joukossa yllättää pinnalta rapeaksi paahtuvat kikherneet.

4 annosta

valmistusaika 45 min + 15 min

Sriracha-kikherne-perunat:
  • 1 kg perunoita
  • 1 tlk (290 g) kypsiä kikherneitä
  • ½ dl srirachaa tai tulista chilikastiketta
  • ½ dl hunajaa
  • 3 rkl öljyä
  • 1 tl hiutalesuolaa
  • 1 dl korianteria hienonnettuna
 Peruna-kikhernesalaatti:
  • 1 annos sriracha-kikherne-perunoita
  • 1 l salaattisekoitusta
  • 1 rs (250 g) kirsikkatomaatteja
  • 2 lehtisellerinvartta
  • 4 aurinkokuivattua tomaattia

 Pese perunat huolellisesti ja leikkaa lohkoiksi. Taputtele pinta kuivaksi talouspaperilla.

 Valuta kikherneet siivilässä ja huuhtele kylmällä vedellä.

 Levitä perunalohkot ja kikherneet pellille. Sekoita sriracha, hunaja ja öljy. Valuta seos perunoiden ja kikherneiden päälle. Sekoittele kevyesti.

 Paahda 225-asteisessa uunissa 30–35 minuuttia, kunnes perunalohkot tuntuvat pehmeiltä. Ripottele päälle suolaa ja korianteria.

 Valmista salaatti. Huuhtele salaattisekoitus ja pyöräytä kuivaksi lingossa. Huuhtele ja halkaise tomaatit. Huuhtele ja viipaloi lehtisellerinvarret. Hienonna aurinkokuivatut tomaatit.

 Levitä salaatti, tomaatit, lehtiselleri ja aurinkokuivatut tomaatit vadille. Lisää kikherne-perunaseosta. Nostele kevyesti sekaisin.

Resepti: Suvi Rüster

Tämä aihe on kiinnostava, haluaisin lisää tällaisia uutisia!

Kiitos mielipiteestäsi!

Hae reseptejä

Reseptit