Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Maapähkinävoi-palsternakkapasta

Ruoka
 
Helsingin Sanomat
Panu Pälviä
Kuva: Panu Pälviä

Palsternakan pähkinäinen maku korostuu, kun se saa pintaansa rouheisesta maapähkinävoista ja hunajasta sekoitetun lempeän makuisen tahnan. Jos kaipaat pientä terää, sekoita tahnan joukkoon tilkka chilikastiketta. Pähkinäpalsternakat maistuvat sellaisenaan lämpimänä lisäkkeenä, kylmänä salaatissa tai ne voi sekoittaa pastan tai risoton joukkoon.

4 annosta

valmistusaika 45 min + 15 min

Maapähkinävoi-palsternakat:
  • 700 g palsternakkaa
  • 1 tl suolaa
  • 1 dl karkeaa maapähkinävoita
  • ½ dl öljyä
  • 2 rkl hunajaa
  • 1 dl pekaanipähkinöitä
Pasta:
  • 1 annos maapähkinävoi-palsternakkoja
  • 300 g pennepastaa
  • 3 rkl valkosipulivoita
  • 1 dl parmesaanijuustoraastetta
  • korianteria tai minttua hienonnettuna

 Leikkaa palsternakat viipaleiksi. Sekoita joukkoon suola. Levitä viipaleet uunipellille leivinpaperin päälle.

 Sekoita maapähkinävoi, öljy ja hunaja kulhossa. Hiero maapähkinätahnaa palsternakkaviipaleille.

 Rouhi pekaanipähkinät ja ripottele palsternakkojen päälle. Paahda 200-asteisessa uunissa 25–35 minuuttia eli siihen asti, kunnes palsternakat tuntuvat pehmeiltä.

 Keitä 300 g pennepastaa. Valuta kypsä pasta lävikössä. Sekoita joukkoon 3 rkl valkosipulivoita sekä paahdetut maapähkinävoi-palsternakat. Ripottele päälle runsaasti parmesaanijuustoraastetta ja hienonnettua korianteria tai minttua.

Resepti: Suvi Rüster

Tämä aihe on kiinnostava, haluaisin lisää tällaisia uutisia!

Kiitos mielipiteestäsi!

Hae reseptejä

Reseptit