Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Paahdettu syyssalaatti

Ruoka
 
Helsingin Sanomat
Panu Pälviä
Kuva: Panu Pälviä

Jotta kaikki syksyn ihanimmat kasvikset paahtuvat uunissa samassa ajassa, kasvikset on paloiteltava kypsymisaika huomioiden. Punajuurten kypsyminen vie kauemmin kuin porkkanoiden tai ruusukaalien, joten punajuuret kannattaa pilkkoa ohuiksi lohkoiksi, mutta porkkanat voi jättää reiluiksi paloiksi ja ruusukaalit tarvitsee vain halkaista. Paahdettavien juuresten joukkoon piilotetaan chorizomakkaraa, jonka mausteisen suolainen, tihkuva rasva maustaa juurekset taivaallisiksi.

4 annosta

valmistusaika 50 min

  • 500 g punajuuria
  • 4 porkkanaa
  • 200 g ruusukaaleja
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 100 g chorizoa ohuina viipaleina
 Marinadi:
  • ½ dl öljyä
  • 3 rkl tummaa siirappia
  • 2 rkl tummaa balsamiviinietikkaa
  • 1 rkl rosmariinia hienonnettuna
  • 1 tl fenkolinsiemeniä
  • 1 tl suolaa
 Lisäksi:
  • 150 g fetaa, vuohenjuustoa tai sinihomejuustoa

 Kuori ja leikkaa punajuuret ohuiksi lohkoiksi. Kuori porkkanat, halkaise pituussuunnassa ja leikkaa 2–3 osaan. Pese ruusukaalit, poista tarvittaessa uloimmat lehdet ja leikkaa puoliksi. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet.

 Sekoita marinadin ainekset keskenään isossa kulhossa. Lisää kaikki kasvikset. Heilauttele kulhoa ja kaada kasvikset uunipellille leivinpaperin päälle. Nostele joukkoon chorizoviipaleita. Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 35 minuuttia, kunnes punajuuret tuntuvat pehmeiltä.

 Murustele kasvisten päälle fetaa, vuohenjuustoa tai sinihomejuustoa.

Resepti: Suvi Rüster

Tämä aihe on kiinnostava, haluaisin lisää tällaisia uutisia!

Kiitos mielipiteestäsi!

Hae reseptejä

Reseptit