Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Martta-seksi on järkevää ja hyödyllistä

Sunnuntai
 

Vagina painaa. Eikä ihme, paksu se onkin. Tarkoitan tietysti Naomi Wolfin kirjaa Vagina (Virago 2012), elimen elämäkertaa. Siitä on kirjoitettu ulkomailla paljon.

Olen vasta kirjan alussa. Siinä Wolf pohtii, miten kunkin kulttuurin suhde vaginaan paljastaa, miten siinä kulttuurissa suhtaudutaan naisiin. Totta, jos vagina ommellaan umpeen, naisia taatusti tukahdutetaan muutenkin.

Odotan kohtaa, jossa Wolf kertoo, miten hän sai selkäleikkauksen ansiosta takaisin kyvyn nauttia orgasmista. Minua kiinnostaa selkäkipujen ja seksin suhde. Olen aina ihmetellyt, miten selkäkipuiset selviytyvät seksistä, kun pelkkä vessassa käyminenkin vaatii kikkoja. Entä voisiko seksistä olla apua selkävaivoihin?

Se on suuri kansantaloudellinen ja yhteiskunnallinen kysymys. Niin yleisiä selkävaivat ovat.

Vibraattori eli hieromasauva keksittiin aikoinaan naisten terveyden takia, ei nautinnon vuoksi. 1800-luvulla, viktoriaanisella ajalla, monia sairauksia, muun muassa hysteriaa ja syömishäiriöitä, hoideltiin naisten alapäätä hieromalla. Orgasmin tuottaminen käsin oli vain niin työlästä, että lääkärit saivat rasitusvammoja ranteisiin. Tarvittiin apuväline. Keksittiin hieromasauva.

Hieromasauva oli viides sähkökäyttöinen kodin tarvekalu länsimaisen kulttuurin historiassa. Ensin tulivat ompelukone, tuuletin, leivänpaahdin ja vedenkeitin. Ja sitten vibraattori.

Miten kodikasta.

Vibraattorin historiasta kertoo elokuva Hysteria, sekä New Yorkissa ja Lontoossa pyörinyt näytelmä. Molemmissa on ideana, että naiset löytävät nautinnon.

Keskitytäänkö nykyään liikaa nautintoon? Orgasmien terveellisyys on unohdettu.

Seksi nähdään nyt usein joko roisina pornona tai ylevänä romantiikkana. Todellisuus on yleensä siltä väliltä. Ihan niin kuin naisetkaan eivät ole vain madonnia tai huoria. Onhan marttojakin.

Martta-seksi on kodikasta, rentouttavaa, helpottaa elämää. Se on terveellistä, antaa hyvän unen, tuo lihaksia ja liikkuvuutta. Martta-seksi on järkevää ja hyödyllistä, mutta pieni hupsuttelu ja nautiskelu kuuluu asiaan.

Miehetkin tykkäävät Martta-seksistä. Naomi Wolfin haastattelemat heteromiehet eivät vaginasta puhuessaan korostaneet seksuaalista nautintoa, vaan sitä, että tunsivat itsensä täysin hyväksytyiksi ja tervetulleiksi.

Martta-seksi on juuri sitä tervetuloa, käy peremmälle -seksiä.

Orgasmihoito on silti kiehtova ajatus. Entä jos työpaikkalääkäri määräisi vaikka viiden orgasmin kuurin. Sitä palaisi hierojalta niin kuin nytkin, posket punaisena huokaillen, että tekipä hyvää.

Kirjoittajaa jäävät vaivaamaan elämän pienet, hupsut sivuseikat.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat