Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Hanasta ei tule mitään

Sunnuntai
 
Hanne Salonen HS
Hanaa askarteluun!
Hanaa askarteluun!

Askartelu on mukavaa, omin käsin tehdyt lahjat ovat arvostettuja, ja kierrätys on kunnioitettavaa. Tänä vuonna joulupaketeista tuli monille jotain juomatölkkien avausrenkaista valmistettua: ehkä kaulakoru tai käsilaukku.

Uudenvuodenjuhlien jäljiltä uutta materiaalia onkin jo alkanut kertyä kotiin. Nipsut talteen.

Kyse on vanhasta perinteestä. Maitopusseista askarreltiin aikoinaan kasseja, samoin kahvipusseista. Limupullojen kruunukorkeista on tehty koruja ja koriste-esineitä. Vetämällä aukaistavan, metallisen korkin alla olevasta korkkipehmusteesta tehtiin oviverhoja, samoin oikeista viinipullon korkeista.

Miten uudet materiaalit taipuvat askarteluun? Uudenlaisten kahvinkeittimien kapselit eivät ole kotikäytössä taipuneet mihinkään, vaikka ammattilainen valmisti niistä Linnan juhliin puvun Satu Taiveaholle. Kotona ne ovat toistaiseksi pelkkää roskaa. Viinipulloissa käytetään yhä enemmän kierrekorkkeja, joista ei saa kivoja oviverhoja. Ei ihme, etteivät oviverhot ole enää muotia.

Suosittuja tölkkien nipsuja menee askarteluihin todella paljon. Tuleeko materiaalista pula, kun suomalaisten suosimat limuntekokoneet vähentävät hiilihappojuomien ostamisen tarvetta?

Vielä on käyttämättä yksi kotiemme pääoma: laatikkoviinien hanat.

Mitä voisi askarrella laatikkoviinien hanoista?

Lukija, jos keksit, mitä hanoista voisi tehdä, kerro. Paras tai edes käyttökelpoinen tai vaikka vain hauska ehdotus palkitaan.

 

Ehdotukset laatikkoviinien hanojen uusiokäytöstä voi lähettää osoitteeseen hs.sunnuntai@hs.fi.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat