Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Ehdokas olohuoneessa

Sunnuntai
 
Frank Oppermann Istock
Istu, ole hyvä!
Istu, ole hyvä! Kuva: Frank Oppermann Istock

77 päivän kuluttua pitäisi taas äänestää eduskuntavaaleissa. Mutta ketä? Ja millä perusteella?

Vaalikoneita on lukuisia, vaalilauseet ovat ympäripyöreitä länkytyksiä, eikä tämä Suomen kevättalvi varsinaisesti houkuta toreille turisemaan ehdokkaiden kanssa.

Viralliset vaalitentitkin tuntuvat vähän pönäköiltä. Mutta onneksi ei haittaa – voit luoda itse paremman!

Neljä vuotta sitten itäpakilalaisessa rivitalossa Helsingissä keksittiin olohuonetentti. Ilmiö yrittää nousta tämän vaalikevään kansanliikkeeksi. Idea on vähän kuin ravintolapäivässä: kutsu kansanedustajaehdokkaita kotisohvallesi, istuta ystävät yleisöksi ja puhukaa aiheista, jotka kuohuttavat juuri teitä.

Www.olohuonetentti.org- sivuston ohjeistuksen mukaan noin neljä edustajaa on oiva määrä, ja keskustelu on todennäköisesti sitä vilkkaampaa, mitä useammista puolueista ehdokkaita on paikalla. Valitkaa keskustelulle puheenjohtaja ja tykittäkää menemään.

Mikä on kantasi subjektiiviseen päivähoito-oikeuteen? Tasa-arvoiseen avioliittolakiin? Kansalaisaktivismiin? Onko graffiti taide vai töhry? Mistä säästäisit, top 5? Mitä pidät mäyräkoirista, harrastatko juoksemista, paljonko maksaa maitolitra, kenen joukoissa seisot?

Twitterissä ilmiö leviää #olohuonetentti-tunnuksella – ja useat kansanedustajaehdokkaat ovat jo ilmoittaneet istuvansa mielellään äänestäjien tenttipenkkeihin.

Kerrankin poliittinen tuolileikki, jossa kaikki voittavat.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat