Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Pertti Kurikan Nimipäivät tekee myös aitoa punklehteä

Sunnuntai
 
Lilli Korhonen / HS
Punklehdestä on ilmestynyt kaksi numeroa.
Punklehdestä on ilmestynyt kaksi numeroa. Kuva: Lilli Korhonen / HS

Vielä on nukuttava aika monta yötä ennen kuin selviää, pääseekö punk-yhtye Pertti Kurikan Nimipäivät edustamaan Suomea seuraavissa Euroviisuissa.

Sitä ennen on hyvin aikaa perehtyä hieman tarkemmin yhtyeen jäsenten, Pertti Kurikan, Kari Aallon, Sami Helteen ja Toni Välitalon, elämään ja ajatusmaailmaan. Parhaiten sellainen tietysti onnistuu lukemalla heidän tekemäänsä lehteä, jonka nimi on Kotipäivä.

Kotipäivää on toistaiseksi ilmestynyt kaksi numeroa, ja se edustaa tyylipuhtaasti punkin alkuaikojen pienlehtiperinnettä.

Lehden sisältö koostuu keikkaraporteista, artistihaastatteluista, reportaaseista sekä aineistosta, jonka määrittäminen ei oikein onnistu perinteisillä lehtitermeillä.

Uusimman numeron pääjuttu on raportti yhtyeen ulkomaankiertueesta. Pertti Kurikka kuvailee Amsterdamin Melkweg-klubin keikkaa näin:

"Meitä haastateltiin TV-lähetykseen. Menimme syömään. Söin spagettia jauhelihakastikkeella. Huonekaverit oli Sami Helle, Katri, Niila ja minä. Niila ja Sami Helle tappeli. Vessassa oli paskaa. Tekivät sovinnon. Soitimme keikan. Kaupunki on ihana. Ratikat on uusia. Toni Välitalo tanssi. Keikka meni erittäin hyvin. Nappiin meni. Hengailtiin. Tuli aika lähteä hotelliin."

Kotipäivä-lehdelle ovat haastatteluja myöntäneet muun muassa Kari Peitsamo, Paula Koivuniemi, Marko Haavisto ja Kivesveto Go-Go -yhtyeen jäsenet.

Kotipäivä-lehti käsittelee myös ulkomusiikillisia aiheita. Kari Aallon kirjoittama reportaasi seksimessuilta sisälsi muun muassa kuvauksen kohtaamisesta stripparin kanssa.

Reportaasi päättyy näin: "Sitten lopussa sanoin sille englannin kielellä että 'thank you very much. Good. I like it.' Ja sit mä ostin sielä suklaatoffeepötkyläpatukan ja sit tuli syötyä kyllä siinä yks hotdogi sen jälkeen."

Kotipäivä-lehteä voi tilata sähköpostiosoitteesta hikinauhat@gmail.com.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat