Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kaari Utrio osoittaa, että viisikymppinen nainen voi olla tuottava

Sunnuntai
 

Kirjailija Kaari Utrio kertoi torstaina Facebookissa lukeneensa, että yli 50-vuotiaat heitetään pois töistä eivätkä he saa uutta työpaikkaa. Utrio innostui tästä muistelemaan, mitä hän teki urallaan 50–60-vuotiaana.

Laura Oja / HS
Nämä Kaari Utrio kirjoitti viisikymppisenä.
Nämä Kaari Utrio kirjoitti viisikymppisenä.

"Se oli ehkä voimallisin vuosikymmeneni", Utrio kirjoitti.

Mielipiteeseen on helppo yhtyä. Jo alku oli komea. Heti 50-vuotiaana vuonna 1992 Utrio julkaisi Vaskilinnun, kenties hienoimman teoksensa. Sitä seurasi neljä muuta romaania, kahdeksan tietokirjaa ja yksi pienoisromaani.

Numeeriset mittarit ovatkin tärkeitä näinä tehokkuuden aikoina. Viisikymppisen Utrion kirjallinen tuotanto sisältää 2 550 sivua tietokirjallisuutta ja 3 297 sivua kaunokirjallisuutta. Yhteensä 5 847 sivua kirjallisuutta kymmenessä vuodessa. Se tekee 584,7 sivua vuodessa, siis 1,6 sivua joka ikinen päivä jouluaatot mukaan lukien.

"Miten voidaan tällaista osaamista ja jaksamista ylenkatsoa?" Utrio kysyi.

Hyviä uutisia. Sitä ylenkatsotaan vähemmän kuin ennen. 1980-luvun lopun nousukauteen verrattuna yhä useampi yli 55-vuotias on töissä. Erityisesti on noussut naisten työllisyys. Viisikymppisistä naisista ei ole koskaan ennen ollut yhtä suurta osaa töissä. Ei ihme. Nämä naiset ovat voineet koko ikänsä lukea Kaari Utrion kirjoja.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat