Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Ruotsin kuningas nousi monarkkien kärkikymmenikköön

Sunnuntai
 
Antti Aimo-Koivisto / Lehtikuva
Ruotsin kuningas Kaarle XVI Kustaa ja kuningatar Silvia poseeraavat kuninkaanlinnassa Tukholmassa, Ruotsissa 16. helmikuuta 2015.
Ruotsin kuningas Kaarle XVI Kustaa ja kuningatar Silvia poseeraavat kuninkaanlinnassa Tukholmassa, Ruotsissa 16. helmikuuta 2015. Kuva: Antti Aimo-Koivisto / Lehtikuva
Jenny Leyman TT
68-vuotias kuningas Kaarle XVI Kustaa on vielä nuori mies.
68-vuotias kuningas Kaarle XVI Kustaa on vielä nuori mies.

Ruotsin veteraanikuningas Kaarle XVI Kustaa tapasi helmikuun puolivälissä pienen joukon suomalaistoimittajia ja vakuutteli elinvoimaansa.

Yksi toimittajista kysyi, olisiko mahdollista, että kruununprinsessa Victoria nousisi kuningattareksi jo kuninkaan eläessä.

"Se ei ole ajankohtaista niin kauan kuin olen terveenä, pää on kunnossa ja terveys kestää. Yhteiskunta kehittyy, ja se on hyvin jännittävää, minulla on hyvin paljon jäljellä", kuningas kertoi.

Kaarle XVI Kustaa on jo nyt top 10:ssä elossa olevista maailman monarkeista. Hän on ollut vallassa heistä kymmenenneksi pisimpään, viime sunnuntaina peräti 41 vuotta ja 167 päivää. Grattis, Kungen.

Kaiken lisäksi Kaarle XVI Kustaa on lähes vääjämättömässä nousussa maailman monarkkien veteraanilistalla.

Hän on vasta 68-vuotias ja tiettävästi terve. Koska ruotsalaismiesten elinajanodote on maailman korkeimpia, noin 80 vuotta, on odotettavissa, että Kalle XVI Kustaa toimii Ruotsin monarkkina vielä ainakin kaksitoista vuotta. Koska hän kuuluu maailman todelliseen eliittiin, voimme huoletta ennustaa, että elinvuosia on tiedossa vielä tuotakin enemmän.

Hän on kymmenen pisimpään hallinneen monarkin joukossa kolmanneksi nuorin. Kolme pisimpään hallinnutta monarkkia taas ovat kaikki yli 87-vuotiaita, listan nelonenkin on tasan 80-vuotias.

Kalle Kustaa voi siis hyvinkin vielä nousta elossa olevista monarkeista toiseksi pisimpään vallassa olleeksi.

Vain nykyiseen ykköseen hänellä on toivottoman pitkä matka. Thaimaan kuningas Bhumibol Adulyadej on ollut vallassa huimat 68 vuotta ja 264 päivää.

Jos Kalle XVI Kustaa elää oikein vanhaksi, hänellä on mahdollisuus tavoittaa Britannian 88-vuotias Elisabeth II, joka on toistaiseksi hallinnut 63 vuotta ja 22 päivää.

Paitsi jos Elisabeth II elää vielä pitkään.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat