Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Voisiko sote-uudistuksen tilata tekstiviestillä?

Sunnuntai
 
Rio Gandara HS, kuvankäsittely Antti Saloniemi HS
Kuva: Rio Gandara HS, kuvankäsittely Antti Saloniemi HS

Tekeekö mielesi pizzaa? Haluatko lentää New Yorkista Alaskaan? Toimittaa äidille kukkia? Vuokrata helikopterin?

Parin viikon ikäinen amerikkalaisyritys Magic lupaa hoitaa tämän kaiken. Asiakkaan pitää vain lähettää tekstiviesti, jossa kertoo toiveensa. Jos se on laillista ja mahdollista, Magic hoitaa asian. Laiskan kuluttajan ei tarvitse enää edes googlata. Joku muu tekee sen hänen puolestaan, rahaa vastaan tietysti.

Harmi, että Magic palvelee toistaiseksi vain yhdysvaltalaisia asiakkaita. Suomen eduskunta olisi voinut tekstata sille: yksi sote-uudistus, kiitos. Olisi selvinnyt, onko sellainen laillista ja mahdollista toteuttaa. Ei olisi tarvinnut odottaa perustuslakivaliokunnan kantaa.

Tosin palvelu oli jo kahden päivän olemassaolon jälkeen pahoin ruuhkautunut. Toiveita oli TechCrunch-sivuston mukaan tullut yli 17 000. Ehkä valiokunta oli nopeampi.

Suomessa levisi keskiviikkona toinen yksinkertainen tekstiviestipalvelu. Kun lähetti taiteilija ja mainosmaakari Jaakko Veijolan puhelinnumeroon viestin VITSI, sai vastausviestinä puhelimeensa vitsin.

Ensimmäisen tunnin aikana vitsejä tilattiin seitsemänkymmentä. Toimintavarmuus oli parempi kuin amerikkalaisilla. Suosiosta huolimatta vitsit eivät ehtyneet.

Lahjoitan vitsin varastoon: sote-uudistus.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat