Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Vilho Nuumbala, 27, punkkari

Sunnuntai
 
Helsingin Sanomat
Teemu Kuusimurto
Vilho Nuumbala kertoo, että Vilho on tavallinen ambonimi. Jotkut lausuvat sen muodossa "Viliho".
Vilho Nuumbala kertoo, että Vilho on tavallinen ambonimi. Jotkut lausuvat sen muodossa "Viliho". Kuva: Teemu Kuusimurto

"Minä olen punkkari. Uskon siihen asenteeseen, kuten jotkut uskovat Kristukseen. Asiat ovat päin helvettiä, ja meidän pitää tehdä jotain. Mielestäni jokaisen pitää olla oma esivaltansa.

Politiikka on syvältä, koska kaikki vain janoavat asemaa itselleen. Jos jokainen olisi oma hallitsijansa, jokainen joutuisi ottamaan itse vastuuta eikä voisi syytellä muita.

Elämme yksipuoluevallassa. Swapo käyttää historiaa pitääkseen ihmisiä pelossa. Heidän puheissaan kaikkien pitää äänestää Swapoa tai muuten muka palaamme aikaan, jolloin oli kidutusta ja kaikkien piti kantaa passeja mukanaan.

Nykyiset mustat hallitsijamme ovat kuin entiset valkoiset. Ainoa ero on, että nyt sortaja näyttää samalta kuin me.

Haluaisin perustaa punkbändin, joka esittäisi vaihtoehtoista musiikkia. Mutta on vaikea löytää soittajia, jotka jakavat asenteeni.

Ihmiset täällä ovat konservatiivisia. Ei kukaan pukeudu kuten minä. Minun lisäkseni Windhoekissa on yksi toinen punkkari, tyttö.

Afrikkalaisen punkin ei tarvitse minusta kuulostaa samalta kuin lännessä. Se voi olla omaa rytmiämme, kunhan asenne on sama. Kuten Fela Kuti teki. Minulle hän oli sankari.

Opin punk-asenteen tilaamistani skeittauslehdistä. Nyt skeittaan paikasta toiseen Windhoekissa. Se on sujuvaa ja vähentää autoilua. Mutta poliisit eivät tajua sitä.

Olen valokuvaaja ja osallistun dokumenttielokuvien tekoon.

Muuten käytän päiväni kruisailemalla ympäri kaupunkia skeitilläni. Käyn näyttelyissä, tapaan ihmisiä ja etsin inspiroivia asioita.

Vilho on ihan tavallinen ambonimi. Jotkut lausuvat sen 'Viliho'. En tiedä, mitä nimi tarkoittaa. Se on vähän tylsää. Toivoisin, että nimelläni olisi merkitys.

Mutta ei se haittaa. Jokainen ihminen on joka tapauksessa ainutlaatuinen. Sinä olet jumala, minä olen jumala."

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat