Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Suomen halki hiihtäjät yöpyivät Kekkosen piilopirtissä ja suksivat Raatteen tiellä

Sunnuntai
 
Jaakko Lyytinen  
Tuukka Järvinen
Tuukka Järvinen Suomussalmella.
Tuukka Järvinen Suomussalmella.

Suomen halki 33 päivässä hiihtävä joukko ohitti kolmannella hiihtoviikollaan puolimatkan krouvin. 900 kilometrin etappi osui Suomussalmelle lähelle Raatteen tietä, jota pitkin hiihto kulki vähän matkaa.

Säät ovat suosineet hiihtäjiä tällä viikolla. "Pikkupakkanen, mahtavat maisemat, aurinko paistaa pilvettömältä taivaalta. Suksi kulkee", Tuukka Järvinen kuvaa parhaiden päivien tunnelmaa.

Kainuun erämaassa hiihtäjät näkivät tuoreet sudenjäljet. Ja Viitostien varrella Suomussalmella he kohtasivat Hiljaisen kansan, turvepäisistä ja vaatetetuista hahmoista koostuvan tilataideteoksen. Yöpaikkana on ollut muun muassa Jatkonsalmen kämppä, joka toimi aikanaan presidentti Kekkosen piilopirttinä.

"UKK vetäytyi tänne miettimään suuria poliittisia ratkaisuja kansakuntamme yhteiseksi hyväksi. Kekkosen henki elää Kainuun korpimailla", Järvinen sanoo.

Vanhassa tukkikämpässä saattoi aistia, kuinka jalkarätit ovat aikanaan roikkuneet katosta ja kirveitä on teroitettu iltaisin. Nyt pahnoilla nukkui 30 väsynyttä hiihtäjää.

Suomen kielen kurssi slovenialaisen Katjan kanssa on edennyt hiihtosanastosta Irwinin tuotantoon.

"Olemme kuunnelleet Irwinin biiseistä Vielä yhdet -kappaleen ja Kun rahat ei riitä. Olen selostanut hänelle sanoitusten symboliikkaa. Se on oikotie suomalaisuuden ytimeen."

Seuraa hiihtoa halki Suomen: hs.fi.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat