Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Hiihtäjän nirvana saavutettu

Sunnuntai
 
Tuukka Järvisen albumi
Tuukka Järvinen löysi täytetyn harakan hylätyltä kyläkoululta Saijassa.
Tuukka Järvinen löysi täytetyn harakan hylätyltä kyläkoululta Saijassa. Kuva: Tuukka Järvisen albumi

Neljännellä viikollaan Suomen halki 33 päivässä hiihtävä ryhmä on saapunut Lapin maisemiin. Loputtomat aapasuot ja monotoninen satojentuhansien toistojen liike on vienyt Tuukka Järvisen hiihtäjän nirvanaan.

"Aamulla ei ollut yhtään ajatusta päässä. Hiihtäjän nirvana on saavutettu. Tabula rasa. Kaikki ajatukset on ajateltu loppuun", Järvinen kuvaili keskiviikkoaamuna Savukoskella.

Kelit ovat enimmäkseen suosineet, ja lunta on pohjoisessa riittänyt. Järvinen on yrittänyt nauttia ilman huonoa omaatuntoa ja riittämättömyyden tunnetta, vaikka perhettä on ikävä.

Käylässä hiihtäjät nukkuivat rajaseutukirkon lattialla, ja Sallassa yö vietettiin hotellissa. Se oli luksusta: uima-allas ja kuivauskaappi omassa huoneessa. Toisina öinä on ollut tiiviimpi tunnelma entisten kyläkoulujen lattialla. Märät ja hikiset hiihtovaatteet on viritetty naruille kuivumaan. Patjat ovat olleet vieri vieressä.

"Ryhmämajoituksessa ei ole valittamista, mutta onhan siinä tietyt arkirealistiset piirteet", Järvinen sanoo antaessaan puhelinraporttia koulun siivouskomerosta Saijassa.

"Vielä eivät kilometrit paina."

Slovenialaisen Katjan kanssa suomen kielen kurssilla on pidetty ensimmäinen koe.

"Todella hyvin on slovenialainen oppinut suomea. Nyt olemme aloittaneet myös suomalaista tapakulttuuria koskevan kurssin. Että esimerkiksi aamiaisella ei kannata istua aivan suomalaisen viereen vaan vähän kauemmas. Eikä kannata puhua pitkiä lauseita."

Oikaisu 6.4. kello 13.16: Kuvassa on täytetty harakka, ei varis, kuten kuvatekstissä virheellisesti väitettiin.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat